امروزه گوگل در فرهنگ عامه نه به عنوان یک موتور جستجوی مجازی، بلکه به عنوان یک فعل مورد استفاده قرار می گیرد. آیا گوگل می تواند در روند برندسازی موثر واقع شود، و اصلا تاثیر گوگل بر زندگی ما تا چه اندازه است؟ با ادنگاه همراه باشید تا در یک مقاله کوتاه، کمی از تاثیرات گوگل بر برندسازی و دنیای تبلیغات اینترنتی صحبت کنیم.
پیش از هرچیز بهتر است نگاهی به جهان اطراف خود بیاندازیم. دنیایی که امروز می شناسیم به کمک اپلیکیشن ها و سرویس های آنلاین با آنچه سه سال پیش می شناختیم متفاوت است. دنیایی از نشانه ها، تگ ها، موقعیت های جغرافیایی قابل ردگیری و حتی سرویس های ارزش افزوده ی سرگرم کننده که روز به روز بر تعداد آنها افزوده می شود. اکنون پنهان شدن یک هنر است. هرکسی به سادگی و از طریق آشنایان در سایه می تواند هر شخص دیگری را از طریق فیس بوک، گوگل و یا حتی اکسچنجرهایی که دیتای کاربران را نگهداری می کنند ردگیری کند. تنها کافی است تا یک تلفن هوشمند داشته باشید تا به سرعت رهگیری شوید و با توجه به فرم هایی که پیش از این در وب سایت ها پر کرده اید، دیتایی هدفگذاری شده در اختیار شما قرار گیرد.
اما در این میان، نقش گوگل پر رنگ تر و اثر گذار تر است. گوگل راه اتصال بسیاری از کاربران به چاه عمیق دیتاست. چاهی بی انتها که مملو از سرگرمی، اطلاعات دروغ، شایعات جنگ طلبانه و حتی شعارهای نژاد پرستانه است. مرز میان ما با این دنیای تاریک، تنها سیاست هایی است که گوگل در قبال دیتای قابل جستجو تنظیم کرده و هیچ کس، حتی سیاسیت های جهان واقعی نیز نمی تواند در بخشی از این سیاست ها اثر مطلوب داشته باشد. اگر امروز گوگل تصمیم بگیرد که دنیا را از نفرت پر کند، و یا اگر تصمیم بگیرد تا چرندیات رئیس جمهور امریکا را از گوش مردم دنیا مخفی کند، به سادگی و با فشردن چند کلید تصمیمش را عملی خواهد کرد.
اما بخش مهیج گوگل که چرخه ی اقتصادی این کمپانی نیز به آن وابسته به نظر می رسد تبلیغات است. بخش مهمی که برندسازی به عنوان مهمترین رکن آن دیده می شود. آیا می توان بدون برندسازی در خصوص تبلیغات اینترنتی صحبت کرد و هزینه ها را نه به عنوان یک خروجی اثر بخش، بلکه به عنوان مبالغی دور ریختنی در نظر گرفت؟ طبیعتا مهمترین بخشی که می توان در آن از اینترنت صحبت کرد، برند سازی و فروش کالا به کمک گوگل است.
اما گوگل چگونه می تواند به کسب و کارهای آنلاین در جهت برندسازی کمک کند؟ آیا کسب و کارهای آفلاین می توانند برای برندسازی از گوگل بهره ببرند. در این سلسله مطالب تلاش می کنیم تا به چنین پرسش هایی پاسخ دهیم. سوآلاتی که بخش اعظم آنها در طراحی استراتژی تیم دیجیتال مارکتینگ به شدت موثر است. ولی پیش از اینها بهتر است ابزارهای گوگل را به خوبی آنالیز کنیم.
شناخته شده ترین ابزار گوگل، ادوردز است. این سرویس بخش بزرگی از درآمد گوگل را تامین می کند و دایره ارائه خدمات این سرویس به محصولاتی مثل یوتوب، اپ استور و حتی گوگل پلی نیز کشیده شده. این سرویس حتی بخشی از تبلیغات بر روی فضاهای تبلیغاتی داخل اینباکس سرویس های ارائه دهنده خدمات ایمیل را نیز پوشش می دهد. در سوی دیگر،حتی می توان از ادوردز برای نمایش تبلیغات داخل اپلیکیشن های موبایل نیز استفاده کرد. موضوعی که امروزه به شیوه ای ساده و ارزان برای نصب اپلیکیشن و نمایش تبلیغات تبدیل شده است.
گذشته از همه ی آنچه که گفته شد، می توان نتیجه گرفت که گوگل همه ی ابزارهای لازم برای مطرح کردن یک برند در فضای اینترنت را داراست. اگر تنها گوگل را به مثابه ی یک موتور جستجو با زیرساخت های غنی و البته الگوریتم های پیچیده در نظر بگیریم، بازهم کفه ی ترازو به سمت کسانی سنگینی خواهد کرد که از این کمپانی برای برندسازی استفاده می کنند. نمایش نام برند یک کمپانی بالاتر از رقبا در صحفه ی نتایج، موضوعی نیست که به سادگی بتوان به آن دست پیدا کرد. در سوی دیگر اما دستیابی به قابلیت شمارش و آمارگیری، باعث می شود تا هزینه های برندسازی ناچیزتر از آنچه برنامه ریزی کرده اید روی دست شما خرج بگذارد.
برای همین می توان با جدیت اینطور نتیجه گرفت که نه تنها می توان از گوگل برای برندسازی استفاده کرد، بلکه یکی از بهترین ابزارهایی است که در دست دارید. ابزاری که هم برای نشر تبلیغات در یک محله ی کوچک مناسب است و هم برای انتشار نام یک برند مطرح در سرتاسر دنیا.