به لطف اینترنت و شبکه های اجتماعی گسترده ای مثل لینکدین، آزادکاری به محبوب ترین شیوه ی کاری در میان جوانان تبدیل شده است. بسیاری از کسانی که می شناسم ترجیح می دهند در خانه و پشت میز خودشان کار کنند و کار خود را از طریق اینترنت و یا پست تحویل دهند. موضوعی که پیش از این امکان پذیر نبود. ولی این روش کار، دغدغه ها و مشکلات خاص خود را دارد. بیمه، میزان پس انداز و حتی نگرانی از سودهی و دریافت درآمدها، مهمترین دغدغه های هر فریلنسری است.
اما چطور می توان از این دوران سخت گذر کرد و به ثبات و آسودگی رسید؟ روش های زیر تا حدی به این نگرانی ها پاسخ می دهد.
کار خود را به راحتی معرفی کنید
یکی از نگرانی های قابل درک کسانی که به صورت آزادکاری فعالیت می کنند، مورد قضاوت قرار گرفتن از سوی خانواده و دوستان است. باور این موضوع که درک آزادکاری برای بسیاری از مردم امکان پذیر نیست ساده است. اطراف هر یک از ما می توان کسانی را یافت که نمی توانند آزادکاران را به عنوان کارمندانی که مشغول انجام یک کار مشخص در خانه خود هستند بپذیرند! برای همین آزادکارها برای فرار از ذره بین سختگیری اطرافیان، معمولا کار خود را پنهان می کنند. موضوعی که به منزوی شدن آنها می انجامد.
نباید فراموش کرد که شبکه های اجتماعی در جهت معرفی کسب و کار به یک فریلنسر کمک زیادی می کند، اما ممکن است اولین مشتریان شما در اطراف شما باشند، بدون اینکه از این موضوع مطلع باشید، برای همین خجالتی بودن را کنار بگذارید و با دیگران در خصوص کار و خدمات خود صحبت کنید. به آنها بگویید که جه مهارت هایی دارید و چرا آزادکاری را برای ارائه ی مهارت های خود انتخاب کرده اید.
این موضوع به شما کمک می کند تا ذهنیت قبلی خود در خصوص قضاوت دیگران را کنار بگذارید و مشتریان بلقوه ی اطراف خود را کشف کنید.
روش های تازه ای برای معرفی خود پیدا کنید.
شبکه های اجتماعی تنها راه برای معرفی شما نیست. کافی است به نمایشگاه ها و سمینارهایی که با حوزه ی کاری شما فعالیت می کنند سر بزنید و با مردم وارد گفتگو شوید. بسیاری از مدیران از فریلنسرها حمایت می کنند. هزینه ی کمتر، مهارت قابل اعتماد و در دسترس بودن دلایلی هستند که باعث می شود مدیران به فکر برون سپاری پروژه های خود باشند. اما استفاده از شبکه های اجتماعی در برخی موارد شما را تنها به کارمندان همرده و یا نیروهایی متصل می کند که مهارت هایی مشابه شما دارند.
برای همین نمایشگاه ها و سمینارهای مرتبط با کسب و کار شما باعث می شود تا دایره ی ارتباطاتتان به سرعت افزایش یابد و حتی چند سفارش خوب دریافت کنید.
راهی برای دریافت سفارش از مشتریان قدیمی پیدا کنید
اتمام یک پروژه به معنی قطع روابط و پایان دنیا نیست. بسیاری از فریلنسرها پس از تحویل کار ارتباط خود را با مشتری قطع می کنند. این موضوع به پساواکنش هایی برمی گردد که پس از تحویل کار دست به گریبان آزادکاران است. این شیوه ی اشتباه باعث شده تا یک آزادکار برای کسب و کار خود همواره به دنبال مشتری باشد و تلاش کند تا از طرق مختلف آدم های تازه ای را به سمت خدمات خود جلب نماید.
اگر به کاری که کرده اید اطمینان دارید، بهتر است مشتری خود را حفظ کنید و یا از او بخواهید که بازهم به شما سفارش دهد. طبیعتا متقاعد کردن یک مشتری قدیمی بدون آفر و تخفیف کار دشواری است، برای همین از تخفیف دادن نترسید و به آن به چشم یک سرمایه گذاری کوتاه مدت و مفید نگاه کنید.
روزمه بسازید
داشتن رزومه ی کاری یکی از مهمترین فاکتورها در انتخاب فریلنسرهاست. برای اینکه آزادکاری کنید، لازم است که مشتریان خود را برای ارائه ی پیشنهاد و سفارش متقاعد نمایید. رزومه ی کاری به شما کمک می کند تا مهارت های خود را بدون کم و کاست به نمایش بگذارید و در مورد آنها صحبت کنید. اگر تازه کار هستید و هنوز رزومه ای برای خود آماده نکرده اید، پیشنهاد می کنم تا با موسسات دولتی و یا شرکت های نوپا همکاری کنید و خدمات خود را برای آنها بصورت رایگان انجام دهید. این موضوع سبب می شود تا علاوه بر پربار تر شدن رزومه ی کاری، نام های مهمی به عنوان سابقه در لیست تجربیات شما درج شود و نمونه کار داشته باشید.
با رعایت این نکات می توانید مشتریان خود را افزایش دهید و پس از مدتی به ثبات کاری مناسبی برسید. این ثبات به شما کمک خواهد کرد تا از دلهره آور ترین بخش آزادکاری رها شوید.