فروش محصولات در اقصی نقاط دنیا یکی از بزرگترین خواسته های کسب و کارهای کوچک است. همه آنها مایلند تا برای ورود به عرصه تجارت بین المللی، دست به هر اقدامی بزنند، بدون اینکه بدانند نتیجه سودبخش است یا زیان بار. اما برای تجارت آنلاین، چه چیزهایی ضروری است؟ آیا راه اندازی یک وب سایت با دامنه ای جذاب، همه یکاری است که باید انجام دهیم؟
پیش از هر چیز می بایست از خود بپرسید که آیا شرکت شما آمادگی ورود به تجارت جهانی را دارد؟ آیا می توانید همه ی امور مرتبط را مدیریت کنید؟ با قوانین بین المللی آشنایی دارید؟ فرصت های فروش جهانی به سرعت در حال تغییر هستند. بسیاری از مردم کماکان تلاش می کنند تا از طریق ایمیل مشتری های خود را جذب کنند، در صورتی که این کار کوچکترین اقدامی است که یک کارآفرین و یا سرمایه گذار می تواند انجام دهد.
پیش از هرچیز، بهتر است تا نگاهی به شرایط جهانی بیاندازیم. امروزه کسب و کارهای B2C به سرعت رشد می کنند و طبق پیش بینی ها، سهم بازار آنها تا سال 2020 به بیش از دو تریلون دلار خواهد رسید. در عین حال سهم خرید آنلاین از طریق گوشی های موبایل و دستگاه های همراه رو به گسترش است و باز هم طبق پیش بینی ها، تا همان سال 2020، فروش کالا و اقلام از طریق اینترنت در منطقه آسیا و حاشیه اقیانوس آرام از کاربران در آن سوی دریاها، یعنی امریکای شمالی پیشی خواهد گرفت. این نکته بخشی از فرصت های با ارزشی است که برای کسب و کارهای آنلاین می توان شمرد.
اگر تصور می کنید که از پس این کار دشوار برخواهید آمد، بهتر است به نکات زیر توجه کنید:
1- بررسی وضعیت عرضه و تقاضا در منطقه مورد نظر
حتما با این حقیقت موافقید که بدون سیستم فروش قدرتمند، هیچ کسب و کاری قادر به ادامه حیات خود نیست. و حتما با این گذاره نیز موافقید که بدون وجود مشتری، هیچ سیستم فروشی قادر به عرضه محصولات خود نمی باشد. با در نظر گرفتن این دو حقیقت، باید بر این موضوع پافشاری کنیم که حجم عرضه و تقاضا را در منطقه ای که قصد ورود و فروش در آنجا را دارید بررسی کنید. لازم نیست که به آمارهای سازمانی و ادارات دسترسی داشته باشید، کافی است شرکت های رقیب را بیابید و عملکرد آنها را مورد بررسی و آنالیز قرار دهید. ببینید که توانسته اند محصولات خود را در همان بازارها گسترش دهند؟ فعالیت شبکه های اجتماعی آنها را زیر نظر بگیرید تا از میزان مقبولیت محلی آنها آگاه شوید. یکی دیگر از مواردی که به شما در موفقیت فروش بین المللی کمک می کند، شناخت راه های عرضه و معرفی است. ممکن است در یک منطقۀ بخصوص کاربران به تبلیغات منتشر شده از طریق اینستاگرام تمایل بیشتری نشان دهند و در منطقه ای دیگر فروش از طریق فروشگاه های آنلاین بزرگ که به کسب و کارها متصل است مورد استقبال قرار گرفته باشد.
2- محصول خود را بومی سازی کنید
یک محرک اساسی برای فروش، بومی سازی است. این موضوع که محصول و خدمات شما دقیقا با ذائقه محلی سازگاری داشته باشد، فاکتور مهمی برای ورود به یک منطقه و آغاز تجارت است. تصور کنید که شیائومی محصولات خود را بدون در نظر گرفتن زبان فارسی در ایران منتشر کند. این موضوع علاوه بر عدم استقبال کاربران، با شکست قطعی همراه خواهد بود.
یکی دیگر از مواردی که در بومی سازی مورد توجه قرار نمی گیرد، موضوع زبان در طراحی وب سایت است. تصور کنید محصولات خود را برای فروش در اروپا آماده کرده اید و کمپین تبلیغات اینترنتی شما بازخورد های مثبتی را نشان می دهد. اما برای سایت خود از مترجم گوگل استفاده کرده اید و بدون توجه به خروجی نهایی، محتوای تولیدی را بر روی سایت منتشر نموده اید. این موضوع تا حد زیادی به کسب و کار شما لطمه وارد می کند، نه بخاطر عدم توجه شما به زبان محلی و بومی آن منطقه، بلکه بخاطر بی دقتی شما در احترام به خریداران. اگرچه مورد قبلی هم می تواند یکی از دلایل عدم توجه مشتریان به شما باشد. پس بخشی از محلی سازی کسب و کار، به محلی سازی وب سایت و تبلیغات آنلاینی مربوط است که انجام می دهید.
3- قیمت را با توجه به نوع ارز منطقه اعلام کنید
تصور کنید که محصول خود را در چین عرضه می کنید، اما در وب سایت خود قیمت ها را بر اساس ریال منتشر کنید. اولین موضوع این است که کاربر دقیقا نمی داند برای داشتن محصول شما چه مبلغی را باید بپردازد. در عین حال نمی تواند از تبدیل کننده های ارزی برای برآورد هزینه خرید خود استفاده کند. چرا که اصلا نمی داند ریال متعلق به کدام کشور است. ممکن است در جستجو برای درک قیمت محصول شما، از واحد تبدیل گر ریال عربستان استفاده کند. موضوعی که موجب افزایش چشمگیر قیمت کالای شما خواهد شد و طبیعتا مشتری علاقه ای به چنین کالایی نخواهد داشت.
در سوی دیگر نباید از اهمیت درگاه های پرداخت مرتبط غافل شد. اینکه یک کاربر برای خرید محصول خود بصورت بین المللی مجبور نباشد به درگاه های شخص ثالث مراجعه کند یک ویژگی مثبت تلقی خواهد شد.
4- حریم خصوصی
اگر در حال ساختن یک سایت تجارت الکترونیکی جهانی هستید، پس باید بفهمید رعایت حریم خصوصی و محافظت از اطلاعات مشتری برای مشتریان خارجی چقدر اهمیت دارد. مشتریان دوست دارند مطمئن باشند حریم خصوصی آنها رعایت و محافظت میشود. آنها به تضمین نیاز دارند تا مطمئن شوند اطلاعات شخصیشان بدون اطلاع آنها برای اهداف دیگری استفاده نخواهد شد.
امنیت سایبری مشکل بزرگی است که همچون طاعون به جان تجارت الکترونیکی مدرن افتاده است. با توجه به تحقیقات صورت گرفته، چهل درصد از خریداران موبایل در خاورمیانه و شمال آفریقا قربانی جرایم سایبری شدهاند. گزارش شده است که ۷۱ درصد مردم شاهد حملات دیجیتالی در منطقهی خود بودهاند. در مقابل، مصرفکنندگان اروپایی بهشدت در مورد حریم خصوصی آنلاین خود محافظهکار هستند.
حریم خصوصی را در اولویت قرار دهید و روی آن تمرکز شدید داشته باشید و این پیغام را به گوش مصرفکنندگان برسانید تا ترس آنها از بین برود. سپس با سرمایهگذاری در تکنولوژی مورد نیاز برای محافظت از اطلاعات شخصی مشتریان حرف خود را اثبات کنید. شما برای مدیریت این مشکل و دیگر مشکلات امنیتی و هزینههای مرتبط با حریم خصوصی به یک تیم نیاز دارید. ی
توسعهی کسب و کار به تجارت الکترونیک جهانی میتواند چالشبرانگیز باشد، اما در عین حال میتواند قدمی جدید برای پیشرفت و درخشش برندها نیز باشد. اولویتهای خود را بهدرستی انتخاب کنید تا خسارات را به حداقل برسانید و بتوانید موفقیت خود را در گوشهی جدیدی از بازاریابی آنلاین بینالمللی سرعت ببخشید.