بی شک خاطراه ی اینترنت در ایران با ابزارهایی مثل یاهو مسنجر و بلاگرها گره خورده است. اگر به خاطرات خود مراجعه کنید، قطعا خود را در حال گفتگوی متنی در یاهو مسنجر یا نوشتن یک مطلب احساسی در وبلاگ خواهید یافت. روندی که برای سال ها کاربران ایرانی اینترنت را به خود مشغول کرده بود. اما مطمئنا اگر از اهمیت وبلاگ نویسی برای کسب و کاری که امروز مدیریت آن را به عهده دارید با خبر بودید، هیچگاه از نوشتن دست نمی کشیدید! بله، وبلاگ نویسی در موفقیت بازاریابی محتوایی استارت آپ ها نقش مهمی ایفا می کند. شاید حتی نقشی پر رنگ تر از سرمایه های گزاف تبلیغاتی و برندینگ تلویزیونی. اما چطور؟ با ادنگاه همراه باشید
یکی از نقاط ضعف استارت آپ ها، استارت آپ بودن آنهاست. کسب و کارهای آنلاین کوچک (و حتی نه لزوما کسب و کارهای کوچک) به سختی می توانند شبکه سازی کنند و نام خود را در میان برندهای مطرح بازار برجسته نمایند. اگرچه این مسئله در نگاه اول یک نقص به شمار می رود، اما گذر زمان ثابت می کند که ابزارهای ارزانی مثل محتوا نویسی، بیش از آنکه یک راه حل موقتی برای درمان درد بی پولی باشد، نوعی هایپ قدرتمند برای افزایش اثرگذاری در فروش به حساب می آید.
از میان همه ی شیوه های تولید محتوا، وبلاگ نویسی یکی از بهترین کارهایی است که می توانید انجام دهید. برای درک این موضوع دلایل زیادی هست که ما هشت دلیل مهم را با شما درمیان می گذاریم:
۱- جذب بازخورد مشتریان توسط محتوا نویسی پیش از مصرف منابع
یکی از کارکردهای محتوا نویسی، درک نیاز مشتریان از طریق بازخوردهایی است که در صفحه وبلاگ گردآوری می کنید. و البته این موضوع یک نعمت نامریی برای کسب و کارهای جوان است، چرا که بخش عظیمی از بودجه آنها صرف ترمیم، اصلاح، بازنگری و رفع معایبی می شود که در طول اجرای پروژه ها و یا آغاز به کار با آن مواجه اند. پس اگر بتوانید عیب یابی محصولات خود را توسط کاربران و پیش و یا حتی در طول عرضه برطرف کنید، بخشی از مخارج شما به سرعت کاهش می یابد. تنها کافی است در خصوص محصولات خود صحبت کنید، نظرات خود را به اشتراک بگذارید و محتوایی درخور برای آن آماده کنید.
۲- ارتقای رتبه وب سایت از طریق محتوا نویسی و بازاریابی محتوایی
همانطور که گفتم ناشناس بودن بزرگترین چالش پیش روی استارت آپ هاست، اما بهتر است گوگل شما را بشناسد تا دیگران. و برای آنکه گوگل شما را بشناسد، بی شک محتوا نویسی در بهبود وضعیت سئو و حضور کسب و کار شما در صفحه نتایج جستجوی گوگل نقش مهمی ایفا می کند. وبلاگ نویسی ، به شرط آنکه بر روی کلمات کلیدی کسب و کار خود تمرکز کنید، در بهبود رتبه تاثیر شگفت آوری خواهد داشت. تاثیری که به سادگی نمی توان از آن چشم پوشی کرد.
۳- زبان نوشتاری منحصر به فرد
همه ی برندهای بزرگ، زبان طراحی و زبان نوشتاری منحصر به فرد خود را دارند. موضوعی که باعث می شود برند آنها بدون ذکر نام از میان صدها برند دیگر شناخته شود. تنها تاباندن نور موجب دیده شدن نخواهد شد. گاهی باید آواز منحصربفرد خود را داشته باشید و در این مورد، آواز شما، قلم شماست. شاید شما در کار خود مهارت زیادی داشته باشید، اما لازم است که مهارت مناسب در نوشتن محتوا را نیز کسب کنید. طبیعتا به عنوان یک مدیر استارت آپ و یا یک برنامه نویس، نوشتن محتوای جذاب برای عامه ی مردم که از خدمات شما برای ساده تر کردن زندگی روزمره بهره می برند کار دشواری باشد. اما زمان و تمرین همه چیز را حل خواهد کرد. فقط باید توجه کنید که محتوایی مناسب است که کوتاه، خلاصه و موجز باشد. شما می بایست پیام خود را به اختصار به فهم خواننده برسانید. پس هر اندازه که یک نوشته در کلمات کوتاه تری مضمون خود را برساند موفق تر است. اولین چیزی که می توان به عنوان یک راه حل در نظر گرفت تمرین کردن است. البته نظرات مخاطبان شما نیز کمک شایانی در این زمینه خواهد بود. موضع دیگر در خصوص زبان نوشتاری، این است که آنچه می نویسید، و گونه ای که می نویسید حتما می بایست با کسب و کار شما مرتبط باشد. ما پیش از این در ادنگاه راه های مفیدی را معرفی کرده ایم که به شما برای بهبود توانایی نوشتاری کمک می کند.
۴- در جستجوی همکار رویایی
وبلاگها، بهترین ابزار برای یافتن همکاران رویایی شما هستند. میتوانید قبل از وارد شدن به مذاکرات جدی همکاری و بحثهای مالی، با همکاران آیندهی خود روابط اجتماعی برقرار کنید و یکدیگر را بهتر بشناسید. وبلاگها به نسبت نمایشگاه ها و کنفرانس ها و حتی دیگر روش های رایج سنتی، در کشف همکاران جدید نتیجه ی واقع گرایانه تری دارند. علاوه بر این وبلاگ به شما کمک می کند تا دیدگاه خود را در خصوص نوع کسب و کار، شیوه های تبادل مالی و همکاری های ارزش افزوده، بصورت نوشتاری به دیگران منتقل کنید.
در ادامه، چهار دلیل دیگر را با شما در میان می گذاریم. با ادنگاه همراه باشید.