از بحث فواید تبلیغات اینترنتی و بازاریابی آنلاین برای کسب و کارها که بگذریم، با ریزه کارهایی مواجه می شویم که هر مدیر تبلیغاتی می بایست با آنها آشنایی داشته باشد. اگر شما به تازگی ادنگاه را برای تبلیغات اینترنتی خود انتخاب کرده اید، احتمالا با دو مفهوم CTR و Impression برخورد داشته اید. اگر می خواهید با این دو مفهوم بیشتر آشنا شوید این مطلب از آکادمی را تا انتها دنبال کنید.
کاربرد مفاهیم تبلیغات اینترنتی
پیش از هر چیز باید بدانید که دیجیتال مارکتینگ ، برخلاف سایر روش ها اطلاعات دقیق تری در اختیار تیم بازاریابی قرار می دهد. اطلاعاتی که بصورت جامع و جزیی استخراج شده اند و بصورت لحظه ای قابل دریافت است. این اطلاعات شامل محتوای متعددی است که می تواند به شما در تحلیل رفتار کاربران، اثربخشی محتوا و کیفیت سایت هایی که تبلیغات خود را به آنها سپرده اید روشنگری کند.
دو مفهوم مهم و با ارزشی که بیشتر از سایر مفاهیم با آن برخورد می کنید، CTR و Impression است. اگر بخواهم بصورت مختصر در مورد این دو مفهوم بنویسم، اولی را نرخ تبدیل نمایش به کلیک، و دومی را تعداد نمایش خواهم نامید که البته دومی در ابزارهای مختلف معنای الحاقی تازه ای پیدا می کند.
CTR و نحوه استفاده و تحلیل آن در بازاریابی دیجیتال
CTR مخفف Click Through Rate است و به نرخ تبدیل نمایش به کلیک اطلاق می گردد. اگر تبلیغات بنری ادنگاه را انتخاب کرده اید، برای شما مهم است که چه میزان از کسانی که بنر شما را دیده اند، روی آن کلیک کرده و به دام افتاده اند. هرچه این عدد بیشتر باشد، نشان دهنده ی طراحی درست و حساب شده ی بنر است.
همانطور که پیداست، عواملی بسیاری را می توان برشمرد که با CTR رابطه مستقیم دارد، اما Impression مهم ترین آنهاست. این داده به تعداد دفعات نمایش محتوای یک سایت اشاره می کند (بصورت کلی) و اگر نمایش سایت در موتور جستجو مدنظر باشد، به ازای نمایش سایت به عنوان یک نتیجه از جستجوی یک کلید واژه مشخص است (بصورت جزئی). اما نکته کلیدی در مطلب امروز، ارتباط این دو مفهوم است. اجازه بدهید با یک مثال، ماجرا را کمی یبشتر توضیح دهم:
فرض کنید تبلیغات شما در وب سایت X با Impression هزار در روز است. یعنی بنر شما در این سایت بصورت روزانه یک هزار مرتبه نمایش داده می شود. این عدد مقدار قابل توجهی نیست، اما تنها برای روشن شدن این دو مفهوم استفاده می شود. CTR به تعداد دفعاتی گفته می شود که به ازای هر هزار نمایش بنر، کلیک اتفاق می افتد. مثلا مقدار ۰/۴ درصد برای CTR سایت X به معنای ۴ کلیک در هر هزار نمایش است که چهار برابر مقدار کف در یک مارکتینگ بنری استاندارد به شمار می رود.
از آنجایی که CTR در برابر نمایش سنجیده می شود، تیم بازاریابی به خوبی قادر خواهد بود تا کیفیت محتوای خود را بسنجد.
قبلا به این موضوع اشاره کردم که این دو مفهوم در ابزارها و رویکردهای مختلف معانی جدیدی می پذیرند و ممکن است معانی آنها با آنچه در خصوص تبلیغات بنری گفتیم تا حدودی متفاوت باشد. مثلا در نتایج گوگل و با استفاده از ابزار وبمستر تولز، شما می توانید CTR سایت خود را بسنجید و دریابید که گوگل سایت شما را چگونه می بیند.
مثلا تصور کنید که سایت شما در صفحه ی نتایج گوگل برای کلمه ی کلیدی ”داروخانه“ رتبه چهارم را به خود اختصاص داده است. اگر تعداد دفعات نمایش به ازای هر کلیک برای وب سایت های صفحه ی نتایج جستجو در کلمه ی کلیدی ”داروخانه“ به ترتیب ۷۰، ۱۲۰، ۳۰۰ و ۵۰۰ باشد، به این معنی خواهد بود که گوگل به ازای هر ۵۰۰ مرتبه نمایش سایت شما در صفحه ی نتایج، تنها یک ورود را ثبت کرده است که در برابر نفر اول صحفه (هر ۷۰ نمایش یک کلیک) عدد خیلی بزرگی است. (بازهم تاکید می کنم که این اعداد تنها برای درک مطلب نوشته شده اند و مقدار آنها در برابر نتایج واقعی تقریبا ناچیز است) در واقع CTR یکی از راه هایی است که می توان از آن برای سنجش وضعیت سایت در نتایج موتورهای جستجو استفاده کرد.