یکی از مواردی که بیش از هر چیز در طراحی کمپین های تبلیغات اینترنتی موثر است، محتوایی است که مدیران برای کمپین های خود طراحی می کنند. با ادنگاه همراه باشید تا شما را با بخشی از چالش های مدیران دیجیتال مارکتینگ در طراحی یک کمپین موفق آشنا کنیم.
نوشتن یک سناریوی موفق برای اجرای یک کمپین تبلیغات اینترنتی کار دشواری است. گاهی مدیران دیجیتال مارکتینگ یک ماه تمام را صرف نوشتن یک سناریوی جذاب و قابل قبول می کنند. اما همیشه موضوعی که روی کاغذ پیاده می شود، در عمل اجرا نخواهد شد. اتفاقات غیر قابل پیش بینی، یا نادیده گرفتن فاکتورهای اساسی،بیش از هر چیز دیگری در روند اجرای صحیح کمپین اخلال ایجاد می کند. اما این فاکتورهای اساسی از چه آیتم هایی تشکیل شده است؟ (برای آشنایی با شیوه های طراحی کمپین تبلیغاتی بلاگ ادنگاه را بخوانید)
محتوا شاه است، بخصوص در تبلیغات اینترنتی
این شعار قدیمی، کلید واژه موفقیت هر کمپین تبلیغاتی است. در واقع محتوای یک کمپین موجب جذب مخاطبان می شود، نه شیوه ای که آن را پیاده می کنید. اگر با توجه به مخاطبان خود محتوای دقیقی آماده کرده باشید، و اگر محتوای خود را با توجه به رسانه طراحی کنید، مخاطبان به سمت شما جذب می شوند و بازخورد ها به سرعت بهبود میابند.
اما اگر محتوا در انتهای کمپین شما طراحی شود و بخشی از اجرا باشد، نمی توانید نسبت به مخاطبانی که جذب می کنید اطمینان داشته باشید. بسیاری از مدیران دیجیتال مارکتینگ در بدو پذیرش سمت خود، نسبت به طراحی پرسونای مخاطبان، روش های گردآوری داده ها و راه های موثر تبلیغات اقدام می کنند و از آموخته های خود برای بهبود کسب وکار استفاده می نمایند. اما نکته ای که به ندرت به آن توجه می کنند، محتوایی است که برای کمپین خود در نظر گرفته اند.
مدتی پیش یکی از تبلیغ کنندگان برای کمپین مناسبتی خود یک لندینگ و چند بنر گرافیکی طراحی کرده بود و آن را در اختیار تیم اجرایی ادنگاه قرار داد تا تبلیغات بنری را آغاز کنیم. زمان اجرای کمپین، جوایز و حتی تشویق ها عالی بودند و به خوبی نوید یک کمپین موفق را می دادند. اما موضوع این بود که بنرها و لندینگ پیج نمی توانستند کاربران را برای کلیک کردن و عضویت متقاعد کنند.
به بیان ساده تر، محتوایی که تیم مارکتینگ تبلیغ کننده برای این کمپین آماده کرده بود، بیش از هر چیز در جهت برند سازی مورد استفاده قرار گرفت و نه در جهت درگیر کردن مخاطبان.
از سوی دیگر گاهی مدیران دیجیتال مارکتینگ از رسانه ی اشتباه برای انتشار محتوای خود بهره می برند. رسانه یک فاکتور مهم در جهت پیشبرد اهداف کمپین است و اگر محتوای شما با رسانه ی شما هماهنگی و سازگاری نداشته باشد، بخش بزرگی از اهداف شما هدر خواهد رفت.
چندی پیش یکی از مشتریان برای تبلیغ اپلیکیشن خود اقدام به استفاده از استوری اینستاگرام نمود. مسئله ای که در ظاهر بسیار مناسب است و می توانست از این طریق محتوای مورد نظر خود را به خوبی نمایش دهد و کاربران را از طریق لینک مستقیم استوری برای نصب ترغیب کند. ولی از محتوای تلگرام خود برای این منظور استفاده کرد. طبیعتا محتوای موثر بر روی شبکه های اجتماعی با محتوای اپلیکیشن های ارتباطی متفاوت است.
مشکل اساسی این کمپین، سایز محتوا بود. محتوای تلگرام در سایز ویدیو و بصورت منظره منتشر می شود، اما مشتری از تیم اجرایی خواسته بود تا از اینستاگرام و بخش استوری برای انتشار محتوا استفاده شود. موضوعی که با توجه به سایز ویدیو ناممکن بود.
برای تجربه یک کمپین موفق لازم نیست که هزینه گزافی را بر شرکت تحمیل کنید و یا تیم بزرگی داشته باشید. تنها کافی است برای پر بازدید ترین رسانه ی کشور، محتوای مناسبی طراحی کنید و آن را منتشر نمایید. محتوای مناسب بر روی شبکه های اجتماعی بهترین راه حل برای یک کمپین دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات اینترنتی است.
در ادامه این سلسله مطالب، شما را با اشتباهات دیگری آشنا می کنیم که باعث شکست کمپین های تبلیغات اینترنتی می شوند.