در این مقاله قصد داریم به مفهوم اینفلوئنسر، اینفلوئنسر مارکتینگ و تبلیغات اینستاگرام بپردازیم تا با استفاده درست و دقیق از آنها بهترین نتیجه را دریافت کنید.
اینفلوئنسر (Influencer) به شخص تاثیرگذاری گفته میشود که در فضاهای مجازی مثل اینستاگرام، آپارات، یوتیوب و دیگر فضاهای مجازی در حال فعالیت هستند؛ اما ممکن است برخی افراد معنی درست و دقیقی از آن در ذهن نداشته باشند.
اینفلوئنسر مارکتینگ را میتوان یک بازاریابی آنلاین دانست که مدتی است این کلمه در لیست کلمههای ترند شبکههای مجازی واقعشده و زیاد به گوش همهی ما رسیده است.
در واقع این روش را میتوان ترکیبی از روشهای سنتی و مدرن دانست.
اینفلوئنسر مارکتینگ سالیان سال است که مورد استفاده قرار گرفته و از موضوعات داغ در زمینهی بازاریابی بهحساب میآید.
به نظر میرسد که روشهای سنتی نتوانستهاند تاثیرگذاری مناسبی از خود را به نمایش بگذارند، بنابراین شیوه جدیدتری چون اینفلوئنسر مارکتینگ به وجود آمد و جایگزین روشهای سنتی شد.
یکی از روشهای خوب تبلیغات که امروزه بازخورد بسیار بالایی دارد، تبلیغات اینستاگرام است.
بر اساس آمار افراد بین ۱۸ تا ۳۴ سال بیشتر از هرکس دیگری از افراد اینفلوئنسر تاثیر میپذیرند، پس باید به نقش این افراد در هر جامعهای دقت شود.
در واقع در اینفلوئنسر مارکتینگ، فرد اینفلوئنسر با استفاده از تاثیرگذاری خود، یک برند و یا محصول را به مخاطبان خود معرفی میکند.
تفاوت اینفلوئنسر مارکتینگ با شیوههای سنتی تبلیغات
زمانی که شما تصمیم میگیرید یک برند را به معروفیت برسانید نیاز به تبلیغ آن برند و کالای مورد نظر دارید.
برای این کار شیوههای متفاوتی پیش روی شما قرار دارد، برای مثال استفاده از تلویزیون، رادیو و بیلبورد در سطح شهر و موارد اینچنینی از شیوههایی هستند که شما میتوانید محصول خود را در آنها تبلیغ کنید.
این سبک از تبلیغات که به تبلیغات سنتی شهرت دارند، هزینه زیادی را برای شما به وجود میآورند.
علاوه بر هزینه، تاثیرگذاری این شیوه از تبلیغات چندان زیاد نبوده و متناسب با هزینهای که شما برای این تبلیغ پرداخت میکنید میتوان گفت که روش کارآمدی نخواهد بود.
بنابراین باید به دنبال شیوه دیگری برای تبلیغ کالای خود باشیم تا افزایش فروش خوبی را تجربه کنید.
امروزه با توجه به پیدایش شبکههای گوناگون مجازی، شاهد آن هستیم که بسیاری از کالاها در فضاها و بستر این برنامهها به نمایش گذاشته میشوند و نوعی تبلیغ برای آن کالا بهحساب میآیند.
این شیوه از تبلیغ نیازی به پرداخت هزینه هنگفت ندارد و در مقایسه با شیوههای سنتی از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار است.
فرد اینفلوئنسر کیست؟
اینفلوئنسر در لغت به معنای تاثیرگذار است و فرد اینفلوئنسر به کسی گفته میشود که میتواند بر روی افراد دیگر تاثیر چشمگیری داشته باشد.
در شبکههای مجازی چون اینستاگرام، یوتیوب و موارد اینچنینی افرادی وجود دارند که بهعنوان سلبریتی آن شبکه بهحساب میآیند، درحالیکه ممکن است این افراد در خارج از شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام یک زندگی کاملا عادی را داشته باشند.
میتوان گفت اولین اینفلوئنسرها حدود دهه ۲۰۰۰ میلادی که تازه یوتیوب توسط گوگل خریداریشده بود پا به عرصه گذاشتند، افراد زیادی در یوتیوب مشغول به فعالیت شدند و توانستند توجه زیادی از افراد را به خود جلب کند بهطوریکه افراد زیادی ویدیوهای آنها را دیدند و آنها را به اشتراک گذاشتند و در انتظار انتشار فیلمهای دیگر میماندند به این دسته از افراد یوتیوبر گفته میشد و نوعی اینفلوئنسر بهحساب میآمدند.
امروزه در شبکههای مختلف دیگر شاهد افرادی هستیم که همچین کاری را انجام میدهند.
برای مثال در اینستاگرام اصطلاح اینستافیمس برای اشخاصی در نظر گرفته میشود که این افراد یا اینستافیمسها به تولید فیلمهایی کوتاه با مضمونهای مختلف مشغولاند.
همچنین بهمرورزمان استفاده شبکههای اجتماعی سبب شد اینفلوئنسرهای دیگری در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و توییتر هم دیده شود.
روش صحیح اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟
زمانی میتوانیم بگوییم یک اینفلوئنسر موفق عمل کرده است که مشتریان به دنبال محصولی که شخص ارائه میدهد، باشند یعنی خود آنها محصول و برند فرد را بپسندند و اقدام به تهیهی آن کنند.
اگر هدف یک اینفلوئنسر تنها دریافت لایک و بازدید کالای خود باشد، میتوان گفت که موفقیت چندانی را کسب نخواهد کرد اما اگر بتوانند در صفحهی اینستاگرام خود محصول مورد نظرشان را بهدرستی معرفی کنند، علاوه بر موفقیت در فروش محصول خود، از لایک و بازدید بالایی نیز برخوردار میشوند.
اینفلوئنسر مارکتینگ فقط به تبلیغات اینستاگرام محدود نمیشود بلکه در دیگر شبکههای اجتماعی هم این موضوع وجود دارد اما قطعا استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ در اینستاگرام، مزایای بیشتری دارد که برای مثال میتوان هزینهی کمتر و افزایش فروش بیشتر اشاره کرد.
انواع اینفلوئنسرها
سلبریتی ها و افراد مشهور:
مهمترین نوع از اینفلوئنسرها را میتوان افراد مشهور و سلبریتی ها دانست.
این گروه میتواند شامل افراد مشهوری چون هنرمندان، بازیکنان و بازیگران باشند؛ بهطورکلی افرادی که به دلیل شغل و حرفهای که دارند مشهور و محبوب هستند مورد توجه بسیاری از شرکتها قرار میگیرند، زیرا این شرکتها معتقدند که اگر محصولشان را یک فرد مشهور تبلیغ کند، نتیجهی بهتری خواهند گرفت.
البته یکی از مشکلاتی که بر این موضوع میتوان وارد کرد هزینه بالایی است که این افراد در قبال تبلیغ محصول موردنظر شرکت، درخواست میکنند.
بلاگرها:
بلاگرها یا نویسندگان وبسایتها نیز جزوه اینفلوئنسرها محسوب میشوند که برای سایتها در مورد یک کالا و محصول مطالبی را آماده میکنند.
بسیاری از شرکتها وجود دارند که به بلاگر ها، محصول خود را معرفی میکند و از آنها میخواهند که یک محتوا راجع به آن محصول برایشان بنویسند و سپس آن را در سایت مورد نظر خود آپلود میکنند.
این نوع از اینفلوئنسرها باید دقت ویژهای را در تهیهی این مطالب به کار برند، چراکه مطلب آمادهشده باید به نحوی باشد که تبلیغی جذاب برای آن محصول بهحساب آید و باعث فروش آن شود.
میکرو اینفلوئنسرها:
میکرو اینفلوئنسرها مردم عادی هستند که به خاطر تخصص خاصی که دارند میتوانند دنبال کنندگان زیادی را جذب خود کند، در برخی مواقع پیش میآید که این اینفلوئنسرها بدون آشنایی قبلی، به بسیاری از شرکتها و مراکز میروند و تبلیغاتشان را انجام میدهند.
نکته مهمی که در این نوع از اینفلوئنسرها به چشم میآید این است که آنها به هیچ طریقی راضی به از دست دادن مشتری خود نیستند و هر کاری را در جهت رضایت مشتری خود انجام میدهند.
در بسیاری از مواقع پیش میآید که یک میکرو اینفلوئنسر بهاندازه یک فرد مشهور شناخته میشود و بسیاری از شرکتها، طالب آن فرد هستند تا او را جذب کنند.
ازآنجاییکه این نوع از اینفلوئنسرها از میان مردم انتخاب میشوند حرفهای آنها قابلاعتمادتر است و مردم حس میکنند این افراد میتوانند حقیقت را به آنها بگویند و حس راحتی بیشتری با این اینفلوئنسرها دارند.
اگر شما به دنبال شیوهای برای تبلیغ محصول خود هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از روشهای نوین تبلیغ مانند اینفلوئنسر مارکتینگ است.
شما میتوانید با توجه به نوع محصول خود از انواع مختلف اینفلوئنسر استفاده کنید، همچنین از روشهایی مانند تبلیغات اینستاگرام و دیگر شبکههای مجازی غافل نشوید، چرا که تاثیر بالایی در اثرگذاری میان مردمدارند.
یکی از دغدغه صاحبان مشاغل و کسبوکارها برای تبلیغات اینستاگرام و همکاری با اینفلوئنسرها، نحوهی ارتباط برقرار کردن با صاحبان پیج است.
کسبوکارهای حرفهای معمولا این کار رو به افراد متخصص یا آژانس دیجیتال مارکتینگ میسپارند که هم تجربه خوبی در این زمینه دارند و هم میتوانند ارتباط قوی با اینفلوئنسرها برقرار کنند و بازخورد هر اینفلوئنسر را میدانند.
ادنگاه خدمات اینفلوئنسر مارکتینگ رو توسط تیم متخصص و باتجربه برای کسبوکارها انجام و در این زمینه به آنها کمک میکند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با تبلیغات اینستاگرام و اینفلوئنسر مارکتینگ میتوانید با شمارههای درجشده در قسمت تماس باما، ارتباط برقرار کنید و از مشاوره تخصصی ما بهرهمند شوید.