مدیر فروش یکی از مسئولیتهای حساس و دقیق را در تیم فروش ایفا میکند. اکثر مدیران فروش جوان پس از مدتی گذراندن دورههای آموزشی و کسب تجربه، احساس کامل بودن میکنند و علاقهای به پیشرفت و یادگیری بیشتر از خود نشان نمیدهند. مربیان با تجربهی مدیریت فروش پس از چند جلسه کار با این مدیران جوان، متوجه اشکالات آنها در تمایل یه یادگیری میشوند و اکثر این مربیان با تجربه، از آموزش این نوع از مدیران صرفنظر میکنند. در این مطلب از وبلاگ ادنگاه به برخی از نشانههای مدیران فروشی میپردازیم که علاقهای به پیشرفت از خود نشان نمیدهند و هیچگاه در شغل خود بیش از پیش موفق نخواهند بود.
۱- از زمان به صورت بهینه استفاده نمیکنید.
برخی از مدیران فروش با افزایش ساعت کاری و اختصاص زمان بیشتر به فروش، در فروش خود موفق میشوند و تصور میکنند که روش درستی را برای مدیریت خود انتخاب کردهاند. این در حالی است که اگر زمانی را به یادگیری بیشتر و فرا گرفتن متدهای جدید فروش اختصاص دهند، میتوانند روش های مفیدی برای صرفهجویی در زمان و افزایش بهرهوری بیاموزند. موردی که اکثر این مدیران را از یادگیری باز میدارد، موفقیت به خاطر تلاش بیشتر و ساعات کاری بیشتر است.
۲- از وضعیت موجود راضی هستید.
افرادی که در زندگی اهداف بلندپروازانه نداشته باشند و به سرعت به شرایط موجود راضی شوند، تلاشی برای پیشرفت نمیکنند و در نتیجه علاقهای برای یادگیری نیز نخواهند داشت. این نکتهی اساسی را فراموش نکنید که افراد موفق، افرادی هستند که اهداف بزرگ زندگیشان را خودشان مشخص میکنند و به سادگی راضی نمیشوند.
۳- به توصیههای مربیان توجه نمیکنید.
این دسته از مدیران فروش، پس از شنیدن توصیههای اولیهی مربیان و استادان، تنها بخشی از مسیر را طبق روش آنها طی میکنند و پس از مدتی با احساس استقلال کامل و بدون توجه به توصیههای مربیان، عمل میکنند. این افراد علاقهای به یادگیری و تربیت شدن ندارند و اصطلاحا قابل تربیت نیستند.
۴- تصور عالی بودن میکنید.
این گروه از مدیران به جای مربی، تنها نیاز به فردی دارند که آنها را تایید کند. آنها بر این باورند که تمامی کارها و وظایف خود را در مدیریت فروش به خوبی انجام دادهاند. زمانی که این دسته از مدیران فروش در کار خود شکست میخورند، از عوامل بیرونی و افراد و مواردی که از کنترلشان خارج است شکایت میکنند و هیچگاه خود را مقصر نمیدانند.
اما مدیران فروش موفق در زمان یادگیری، سوالهایی مانند “چه روشهای دیگری برای انجام این کار وجود دارد؟” و “چگونه میتوانم از شکست خوردن برنامههایم جلوگیری کنم؟” و یا “اگر شما به جای من تصمیم میگرفتید چه میکردید؟” را از مدیر خود میپرسند و تلاش میکنند تاثیر عوامل خارجی را به حد اقل برسانند.
۵- تصور باهوش بودن میکنید.
برخی افراد به خاطر تحصیلات عالی و هوش بالا در یادگیری، تصور کامل بودن دارند و در برابر یادگیری بیشتر موضع میگیرند. این افراد تصور میکنند که قدرت یادگیری سریع، آنها را از یک مربی باتجربه بینیاز میکند. اینگونه مدیران، اعتماد به نفس کاذب نیز دارند و به جای آن که نگران مواردی که بلد نیستند باشند، به دانستههایشان افتخار میکنند و تلاشی برای بهبود روشهای مدیریتی ندارند.
۶- موقعیت کاری خود را خاص میدانید.
تعدادی از مدیران تصور میکنند که موقعیت کاری آنها خاص است و هیچ فردی نمیتواند در زمینهی فروش به آنها مشورت دهد. آنها تصور میکنند که بازار فعالیتشان بازاری ویژه با شرایط، خریداران و موقعیتهای ویژه است و تا کسی تجربهی کافی در این بازار خاص را نداشته باشد، نمیتواند به آنها مشاوره دهد. این مدیران نیز تلاشی برای کسب تجربه و استفاده از نصایح دیگران نمیکنند و در نتیجه غیر قابل تربیت هستند.
۷- بدون سرمایهگذاری شخصی، انتظار سرمایهگذاری از دیگران دارید.
برخی مدیران از شرکت و سازمان خود انتظار دارند که برای پیشرفت آنها سرمایهگذاری کند. آنها انتظار دارند تا شرکت مورد نظر کلاسهای آموزشی و دورههای حرفهای را برای آنها تهیه کند و به بیان دیگر بر روی آنها سرمایهگذاری کند. اما اکثر شرکت ها و سازمانها از این کار خودداری میکنند و تنها به مقدار نیاز، نیروی انسانی خود را آموزش میدهند.
اما چرا این افراد به تنهایی برای پیشرفت خود سرمایه گذاری نمیکنند؟ پاسخ ساده است. پول! این مدیران حاضر نیستند برای پیشرفت خود، ریسک مالی بپذیرند و انتظار دارند دیگران برای آنها سرمایهگذاری کنند. وقتی مدیری به تواناییهای شخصی خود اعتماد نداشته باشد و حاضر به سرمایهگذاری بر روی خودش نباشد، نمیتواند از شرکت، سازمان یا فرد دیگری انتظار اعتماد و سرمایهگذاری داشته باشد.
۸- تحمل نصیحتهای مربی را ندارید.
برخی افراد به طور ذاتی در برابر آموزش موضع میگیرند. آنها به راحتی رفتار مربی خود را سرزنش میکنند و نمیتوانند نصیحتهای او را تحمل کنند. به بیان دیگر این افراد توانایی شنیدن نظر مخالف یا نظرات دستوری را ندارند و با عجلهی بسیار تلاش می کنند تا دورههای آموزشی را به سرعت به پایان برسانند.
اما نشانههایی نیز وجود دارد که قابل تربیت بودن و علاقمندی به پیشرفت را در یک مدیر فروش نشان میدهد. اگر شما نیز یک یا تعدادی از این نشانهها را دارید، میتوانید امیدوار باشید که برای پیشرفت تلاش خواهید کرد و از نصایح مربیان با تجربه بهترین استفاده را خواهید کرد:
- شما در برابر انتقاد منعطف هستید و در هر زمان برای شنیدن انتقاد و نظر دیگران آمادهاید.
- علاقهی زیادی به تغییر دارید.
- نصیحتها را دنبال میکنید.
- از شکستها نیز به اندازهی پیروزیها درس میگیرید.
- به این نکته واقف هستید که نکاتی هستند که حتی از ندانستن آنها نیز بیاطلاع هستید!
- قبول دارید که میتوانید از دیگران یاد بگیرید و حتما افرادی وجود دارند که از شما حرفهایتر و عاقلتر هستند.
- یک هدف مشخص و بزرگ دارید که ارزش سرمایهگذاری دارد.
- در ذهن خود عبارت “به هر قیمتی” را برای رسیدن به اهداف تکرار میکنید.