رویداد فریلند برای اولین بار در شهریور ۹۷ در سالن مرکز همایشهای بین المللی فاز تجارت و گردشگری منطقه آزاد انزلی برگزار شد. هدف از این رویداد آشنایی بیشتر افراد با فریلنسینگ یا همان خود اشتغالی و توسعه بیشتر فریلنسرها در حوزه آیتی است. فریلند سال ۹۷ در حدود ۵۰۰ نفر شرکت کننده داشت که این افراد از شهرهای مختلف برای حضور در این رویداد به منطقه آزاد انزلی سفر کرده بودند.
و اما دومین رویداد فریلند در آخرین روزهای تابستان ۹۸ با حضور بیش از ۱۵۰۰ شرکت کننده برگزار شد. حضور این تعداد شرکت کننده در یک رویداد تخصصی اون هم در خارج از تهران از قسمتهای شگفت انگیز این رویداد بود.
فریلند چیست؟
فریلند ترکیبی از دو کلمه Freelancer + Land به معنی سرزمین آزادکارهاست. فریلند رویدادی است که با شعار اصول فریلنسینگ موفق در منطقه آزاد انزلی برگزار میشود. فریلند مکانی است که افراد علاقهمند یاد میگیرند چطور کار کردن به شیوه فریلنسینگ به عنوان یک کار تمام وقت و حرفهای را شروع کنند، مشتریان خود را بیابند، خودشان را معرفی کنند و بدون استخدام شدن در جایی، به کسب درآمد بپردازند.
نیما نورمحمدی مدیرعامل پونیشا (پلتفرم فریلنسینگ) برگزار کننده رویداد فریلند است و این دو سال با همراهی تیم برگزاری توانسته این رویداد را به یکی از مهم ترین رویدادهای اکوسیستم تبدیل کند.
فریلنسر کیست؟
سادهترین تعریف فریلنسر (Freelancer) این است که: یک نفر، بدون اینکه به یک سازمان یا کسب و کار و شرکت مشخص متعهد شود، فعالیت حرفهای و تخصصی خود را برای مجموعههای مختلف انجام میدهد و بسته به نیاز و پروژههای در دسترس، کارفرمای خود را تغییر میدهد. متمم
به زبان ساده تر فریلنسر میتواند بدون اینکه استخدام شرکتی باشد و به صورت تمام وقت در محل کار حاظر شود، در خانه ، کافه یا دفتر کار شخصی خود نشته و با انجام پروژههای دیگران که به اون محل میشود کسب درآمد کند. فریلنسر میتواند در حوزههای مختلفی مهارت کسب کند و از طریق انجام پروژههای مرتبط با مهارت خود درآمدزایی کند.
عکاسی، نویسندگی، طراحی گرافیک، طراحی وبسایت، برنامه نویسی، ترجمه از جمله مهارتهایی است که میتوان به صورت فریلنس از آنها کسب درآمد کرد.
رویداد فریلند ۹۸ در دو روز متوالی برگزار شد و در این دو روز سخنرانیهای متعددی درباره فریلنسینگ ارائه شد و تعدادی از فعالان استارتآپی درباره موضوع فریلنسینگ صحبت کردند.
سخنران اول رویداد مریم کشت پرور مدیرعامل رایزن پارس بود با موضع آنچه که فریلنسرها در ارتباط نیاز دارد، بهناز آریا رئیس کمسیون امنیت نظام صنفی در خصوص امنیت شغلی فریلنسرها صحبت کرد، سخنرانی تبسم لطیفی بنیانگذار مامان پز با عنوان همه برنده نیستند درباره اینکه چرا همه فریلنسرها موفق نیستند و دلیل موفقیت فریلنسرها بود، علی آجودانیان بنیانگذار ویرگول نیز با اعلام ریشه نام فریلنس از کتب تاریخی اعلام کرد که فریلنسرها در زمان قدیم شوالیههایی بودند که برای حق و حقوق خود میجنگیدند و نه برای کشور خاصی، او تاکید دارد فریلنسرها همچنان نیز در حال جنگ هستند چرا که پیشرفت تکنولوژی و ماشینی شدن شغلها باعث رقابت زیادی برای پیشرفت شغلی شده است.
سخنرانی پارسا جانباز مدیر اجرایی علی بابا با موضوع سقوط از دره از تجربیات شخصی خود در فریلنسینگ بود، شاهین طبری موسس شرکت چارگون از اهمیت لایف استایل برای فریلنسرها گفت، شبنم طباطبایی موسس و مدیر شرکت رادمان در مورد اهمیت برقراری ارتباط پویا در فریلنسینگ گفت، اسما کروبی موسس تیارا استدیو در یک سخنرانی شنیدنی با عنوان ارتفاع پست به موج پیش آمده درباره رفتن از ایران اشاره کرد و ریحانه وحیدیان پژوهشگر شهر هوشمند در خصوص کار فریلنسینگ و کار داوطلبانه سخنرانی کرد.
در کنار این سخنرانی های جذاب کارگاههای مفیدی نیز برای کسب تجربه و مهارت فریلنسرها برگزار شد.
الهام غفارزاده با موضوع اشتباهات رایج در فریلنسینگ، نیما شفیع زاده با موضوع چگونگی استفادۀ بهتر از توییتر برای فریلنسرها، ایلیا وکیلی با موضوع چگونه از قطار جا نمانیم؟، سعید پورقربان با موضوع کارگاه تولید و ویرایش ویدیو و درآمدزایی، مهدی برهمندپور با موضوع ورود به دنیای عکاسی، میلاد احرام پوش مدیر سایت جیاسام با موضوع چگونه محتوا پولساز باشد، افشین حسینقلی نژاد موسس و مدیرعال ادنگاه با موضع کسب درآمد از گوگل ادز برای فریلنسرها و کیارش آمالی وند با موضوع مهارتهای مورد نیاز یک طراح محصول
همایش فریلند به شش جنبه توانمندسازی، آموزش اصلول اولیه، گسترش فرهنگ خود اشتغالی، توانمندسازی معلولان، توانمندسازی خانمهای خانهدار و گسترش محدوده جغرافیایی فریلنسینگ پرداخت و برای تحقق این اهداف، فریلند امسال در دو روز و در فضایی بزرگتر از دوره قبل برگزار شد.
هچنین رویداد فریلند با دو پنل چالشی با موضوع انقلاب پادکست فارسی و فریلنسینگ محتوا ادامه داشت که در این گپ و گفت درباره پادکست فارسی و تغییراتی که در چند سال اخیر در پادکست های فارسی رخ داده صحبت شد.
گرداننده این پنلها آرش برهمند سردبیر ماهنامه پیوست بود.
آژانس دیجیتال مارکتینگ ادنگاه از اسپانسرهای رویداد فریلند بود که برگزاری و جذب مخاطب برای این رویداد کمک کرد.