الگوهای دیجیتال مارکتینگ برای بازاریابی یک برند یا کسبوکار، بسیار متنوع هستند. این تنوع میتواند شما را سردرگم کند. بنابراین، تصمیمگرفتیم در این مقاله، ۱۵ الگوی ساده دیجیتال مارکتینگ را به شما معرفی کنیم.
لیست مهمترینهای الگو استراتژی دیجیتال مارکتینگ
- بهینهسازی موتور جستجو (SEO)
- تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC)
- بازاریابی در شبکههای اجتماعی
- اینفلوئنسر مارکتینگ
- محتوای روابط عمومی
- ایمیل مارکتینگ
- موبایل مارکتینگ
- خبرنگاری برند
- ویدئو مارکتینگ
- افیلیت مارکتینگ
- بازاریابی صوتی
- چت زنده
- تبلیغات نیتیو
- سوالات پرتکرار (FAQs)
- بازاریابی واقعیت مجازی
بهینهسازی موتور جستجو (SEO)
بهینهسازی موتور جستجو (Search Engine Optimization) یا به اختصار، سئو (SEO)، به تمامی کارهایی گفته میشود که برای افزایش شانس نمایش محتوای یک وبسایت در موتورهای جستجو (خصوصا گوگل) انجام میشود.
سئو کردن یک روش تبلیغاتی ارگانیک است. به این معنی که در این روش، نیازی به پرداخت پول به گوگل ندارید. در صورتی که گوگل محتوای شما را ارزشمند تلقی کند، آن را در نتایج برتر خود نمایش میدهد و شانس بازدید از محتوای سایت شما بالا میرود.
تکنیکهای سئو به دو دستهی کلی سئوی محتوایی و سئوی تکنیکی تقسیمبندی میشوند. به طور کلی میتوان گفت که سئوی محتوایی شامل استفاده از کلیدواژهها و سایر تکنیکها برای بهینهسازی محتوا و سئوی تکنیکی شامل اقداماتی فنی برای کاهش سرعت بارگذاری صفحه، نقشه سایت XML و … است.
بیشتر بخوانید: ۸ ترند بازاریابی مهم در سال ۲۰۲۱ که قابل اجرا هستند
تبلیغات پرداخت بر کلیک (PPC)
در این روش شما لینکهای تبلیغاتی برند خود را در اختیار بازاریابان قرار میدهید تا آنها این لینکها را در وبسایتها یا حسابهای کاربری خود در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند. با هر کلیکی که روی این لینکها انجام شود، شما باید مبلغی به بازاریاب پرداخت کنید. این نوع بازاریابی، غیر ارگانیک است.
بازاریابی در شبکههای اجتماعی
یکی از سادهترین و در عین حال، مؤثرترین شیوههای بازاریابی دیجیتالی، استفاده از ظرفیت شبکههای اجتماعی است. شما میتوانید از شبکههای اجتماعی مختلف مثل فیسبوک، اینستاگرام، تلگرام، یوتیوب، توییتر و … در استراتژی دیجیتال مارکتینگ خود، استفاده کنید.
شما میتوانید از این پلتفرمها برای تبلیغ مستقیم محصول یا خدمات خود، یا انتشار محتوای مرتبط با کسبوکار خود برای جذب مخاطبین، مثل محتواهای آموزشی یا سرگرمکننده، استفاده کنید. در این روش، نیازی به سئو کردن ندارید و خیلی راحت میتوانید با به اشتراک گذاری محتواهای ساده ولی جذاب، تعداد فالوورهای خود را بالا ببرید. در نهایت میتوانید بخشی از محتواهای خود را تبلیغاتی کرده و یا مخاطبان را به وبسایت خود ارجاع دهید.
اینفلوئنسر مارکتینگ
این الگوی بازاریابی دیجیتالی را میتوان زیرمجموعهی بازاریابی در شبکههای اجتماعی در نظر گرفت. با این حال، به دلیل اهمیت بالا، آن را به عنوان یک روش مجزا برای شما توضیح میدهیم.
بعضی از حسابهای کاربری در شبکههای اجتماعی، نه تنها فالوورهای زیادی دارند، بلکه به دلیل اعتمادی که در میان فالوورهای خود ایجاد کردهاند، اثرگذاری زیادی روی آنها دارند. این حسابهای کاربری، اینفلوئنسر نامیده میشوند. شما میتوانید اینفلوئنسرها را در اینستاگرام، توییتر، یوتیوب یا هر پلتفرم اجتماعی دیگری بیابید.
شما میتوانید از طریق همکاری به اینفلوئنسرها در شبکههای اجتماعی، مخاطبین زیادی برای پیجهای خود یا مشتریان زیادی برای کسبوکارتان پیدا کنید. با پیدا کردن اینفلوئنسری متناسب با کسبوکار خود، میتوانید خیلی راحت تعداد مخاطبین خود را بالا ببرید. نرخ بازگشت سرمایه در این روش بسیار بالا است.
محتوای روابط عمومی
این استراتژی بازاریابی، منحصر به بازاریابی دیجیتالی نیست. مردم توسط کسانی که از محصولات یا خدمات شما استفاده کردهاند، بهتر تأثیر میپذیرند از تبلیغات برند شما.
برای استفاده از این روش در استراتژی دیجیتال مارکتینگ، میتوانید از کسانی که از محصولات یا خدمات شما استفاده کردهاند، بخواهید تا نظرشان را در مورد آنها در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارند.
بیشتر بخوانید: ده ابزار کاربردی و رایگان برای بازاریابی دیجیتال (قسمت اول)
ایمیل مارکتینگ
ایمیل مارکتینگ به معنی استفاده از ایمیل برای تبلیغ محصولات یا خدمات برند شما است و ایجاد روابط سازنده با مشتریان بالقوه است. ایمیل مارکتینگ میتواند شامل ارسال مجلهها و روزنامههایی در رابطه با جدیدترین اخبار برند شما یا تبلیغات فروش برای مشترکین شما باشد. حتی برندهای کوچک و کمنامونشان نیز میتوانند از ایمیل مارکتینگ استفاده کنند.
موبایل مارکتینگ
استفاده از موبایل در خرید روز به روز در حال افزایش است، به طوری که مطابق آمارها، امروزه حدود ۴۵ درصد از خریدها با استفاده از موبایل انجام میشود.
شما میتوانید با راهاندازی کمپینهای موبایل مارکتینگ، تعداد زیادی مشتری برای کسبوکار خود پیدا کنید. یکی از روشهای موبایل مارکتینگ، استفاده از اپلیکیشنها است. شما میتوانید برای کسبوکار خود یک اپلیکیشن درست کرده و آن را از طریق مارکتهای مختلف مثل پلیاستور، در اختیار عموم قرار دهید.
خبرنگاری برند
استفاده از روشهای مستقیم تبلیغات و تشویق مشتریان به خرید محصولات و خدمات شما اندکی قدیمی شده است و دیگر اثر سابق را ندارد. برندها باید روشهای دیگری برای متقاعد کردن مشتریان به خرید از آنها پیدا کنند.
خبرنگاری برند یکی از روشهایی است که به صورت غیرمستقیم، برند را تبلیغ میکند. این روش شامل به ایجاد و به اشتراکگذاری محتوایی است که برای جامعهی هدف شما جالب است و برند شما را به طور مستقیم تبلیغ نمیکند. یکی از روشهای خبرنگاری برند، نقد و بررسی حرفهای محصولات و برندهای مختلف میباشد. یکی دیگر از این روشها، انتشار رپورتاژ است. در همهی این روشها، مخاطب به طور غیرمستقیم و بدون اینکه خودش بداند، به برند شما تمایل پیدا میکند.
ویدئو مارکتینگ
بهترین نوع محتوای دیجیتالی که بیشترین جذابیت را برای مخاطبین دارد، ویدئو است. استفاده از ویدئوهایی مثل تیزرهای تبلیغاتی، یکی از بهترین روشهای دیجیتال مارکتینگ است. شما میتوانید این ویدئوها را در سایت یا صفحات اجتماعی خود به اشتراک بگذارید. یوتیوب و آپارات سایتهای خوبی برای به اشتراکگذاری ویدئوهای تبلیغاتی هستند. به علاوه، گوگل عاشق ویدئو است و همیشه ویدئوها را در ابتدای نتایج جستجو قرار میدهد.
بازاریابی صوتی
شاید محتواهای صوتی مثل محتواهای ویدئویی محبوب نباشند اما جای خودشان را در دیجیتال مارکتینگ دارند. پدیدهی پادکست در حال جایگزینی رادیو است و سایتهای بخش آنلاین موزیک مثل Spotify و Deezer روز به روز محبوبتر میشوند.
تبلیغات صوتی با این روشها بسیار مؤثر است. از آنجایی که مخاطبین ارتباط خوبی با پادکستها برقرار میکنند، وقتی که تبلیغات را در دل پادکست بگنجانید، برای پیگیری آن، بیشتر ترغیب میشوند.
بیشتر بخوانید: نگاهی به دیجیتال مارکتینگ و بازاریابی از طریق بسترهای اینترنتی
افیلیت مارکتینگ
افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing) یک الگوی کاملا ساده و واضح از دیجیتال مارکتینگ است. افیلیت مارکترها، محصولات دیگران را به مخاطبین خود میفروشند و پورسانت فروش خود را دریافت میکنند. در این روش نیز همانند PPC، لینکهایی در اختیار بازاریابها قرار میدهید ولی این لینکها مستقیما به صفحهی فروش میروند و اگر کسی با استفاده از لینکی که یک افیلیت مارکتر به اشتراک میگذارند، محصول شما را بخرد، افیلیت مارکتر، پورسانت خودش را دریافت میکند.
تبلیغات نیتیو
آیا چیزی آزاردهندهتر از تبلیغات پاپ-آپ وجود دارد؟ این نوع تبلیغات، تجربهی آنلاین مشتریان را ناخوشایند میکنند و باعث ناراحتی و اذیت شدن آنها میشوند. به جای این نوع تبلیغات، میتوانید از تبلیغات نیتیو در وبسایتها استفاده کنید.
برای مثال، میتوانید در مقالات مرتبط با کسبوکار خود، لینکهایی به محصولات و خدمات خود قرار دهید و از مشتریان بخواهید که مثلا برای خرید یک محصول روی یک لینک کلیک کنند.
چت زنده
مردم میخواهند پیش از خرید آنلاین یک محصول، خیالشان از بابت چیزی که میخرند، راحت باشد. افزونههایی چت زنده با مشتریان وجود دارد که میتوانید در صورت استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا مثل وردپرس برای سایت خود، آنها را نصب کرده و به صورت آنلاین به سوالات مشتریان پاسخ دهید. اگر از سیستم مدیریت محتوا برای سایت خود استفاده نمیکنید، نیز میتوانید از برنامهنویسان وبسایت خود بخواهید تا این قابلیت را به وبسایت شما اضافه کنند.
سوالات پرتکرار (FAQs)
قرار دادن یک بخش سوالات پرتکرار یا Frequently Asked Questions در وبسایت شما برای پاسخگویی به سوالات مشتریان ضروری است. با این کار میتوانید خیلی ساده، اعتماد مشتریان را جلب کنید و بازدیدکنندگان سایت را به مشتری تبدیل نمایید.
بازاریابی واقعیت مجازی
واقعیت مجازی در حال حاضر یکی از داغترین ترندهای فناوری و یک ابزار عالی برای دیجیتال مارکتینگ است. در واقعیت مجازی، با قرار دادن یک هدست VR روی سرش، غرق در یک فضای مجازی میشود. کاربردهای واقعیت مجازی خیلی بیشتر از بازیهای کامپیوتری است. در حال حاضر فقط برندهای بزرگ میتوانند بازاریابی را در واقعیت مجازی انجام دهند ولی به زودی این امکان برای همهی برندها فرآهم میآید.
نتیجه گیری:
کانالها و ابزارها در استراتژی دیجیتال مارکتینگ هر کسبوکار متفاوت است. شما میبایست با توجه مخاطب، محصول، بودجه و شرایط خود استراتژی دیجیتال مارکتینگ مناسب را برای کسبوکارتان انتخاب و در صورت نیاز هر زمان آن را تغییر دهید.