فارغالتحصیلان مدیریت پس از خروج از دانشگاه، در صورت یافتن شغل مناسب با مشکلی به نام اعتبار مواجه هستند. وقتی فرد جوانی به عنوان مدیر وارد یک سازمان شود، درصد پایینی از کارمندان آن سازمان به او اعتماد کرده و او را به عنوان یک رهبر انتخاب میکنند. اما مدیرانی نیز وجود دارند که افراد تیم آنها با اشتیاق، علاقه و عشق برای آنها کار میکنند. با مطالعه و بررسی رفتارهای مدیران موفق، میتوان به قوانینی کلی دست یافت که مدیران جوان نیز با استفاده از آنها میتوانند برای خود اعتبار کسب کنند و به عنوان مدیری قابل اعتماد شناخته شوند. در ادامهی این مطلب از وبلاگ شبکه تبلیغات ادنگاه برخی از این قوانین کلی را مرور می کنیم.
۱- با دقت گوشی دهید.
طبق آمار، افراد تنها ۲۵ تا ۵۰ درصد از آنچه که میشنوند را به یاد میآورند. شما به عنوان یک مدیر و خصوصا یک مدیر جوان، باید حداکثر تلاش خود رابکنید تا افراد تیمتان به این باور برسند که به خوبی به صحبتهای آنها گوشی میدهید. اگر کارمندان شما حس کنند که شما توجهی به صحبتهای آنها ندارید، وظیفه و هدف اصلی مدیریت شما از بین میرود و دیگر نمیتوانید تیم خود را موفق کنید.
با استفاده از تمامی ابزارهای موجود، سعی کنید که در زمان جلسات و صحبتهای رو در رو با افراد تیم، با دقت تمام به آنها گوش دهید. تمامی مواردی که میتواند تمرکز شما را از بین ببرد نیز از اطراف خود دور کنید. میتوانید با تکرار کردن حرفهای طرف مقابل، علاوه بر به خاطر سپردن آنها به او نشان دهید که با دقت به حرفهایش گوش میدهید.
۲- منظور خود را به خوبی منتقل کنید.
آمارها نشان میدهد افراد نقطهی تمرکز کوچکی دارند و در صحبتهای طرف مقابل، نکات کمی را به یاد میسپارند. به همین دلیل زمانی که شما برای افراد تیم خود صحبت میکنید و اهداف و برنامههای آتی را به آنها گوشزد میکنید، باید بتوانید وظایف و اهداف آنها را به خوبی بیان کنید. مواردی که باید در صحبتهایتان رعایت کنید این است که به صورت شفاف، ساده و خلاصه منظور خود را به تیم منتقل کنید. شفافیت بخش بسیار مهمی از صحبتهای شما است. بسیاری از کارمندان درک نکردن مفهوم صحبتهای مدیر را دلیل عدم موفقیت در انجام کارها میدانند.
علاوه بر موارد ذکر شده، تیم شما باید باور کند که به نظرها و انتقادات آنها نیز توجه میکنید و بعضا آنها را به کار میگیرید.
۳- ثابت قدم باشید.
برخی افراد برای موفقیت خود هرگونه تلاشی میکنند و در این راه اکثر کارها و ظایف را قبول میکنند. این افراد پس از مدتی با ازدیاد وظایف روبرو میشوند و نمیتوانند در صحبتهای خود ثابت قدم باشند. به همین دلیل پس از مدتی باید روش و مسیر خود را تغییر دهند و برخی از قولهای خود را زیر پا بگذارند. کارمندان عموما از مدیرانی که مسیر خود را تغییر دهند، پیروی مناسبی نخواهند داشت. شما به عنوان یک مدیر باید ثابت کنید که در مسیر خود ثابت قدم هستید و وقتی کار یا هدفی را برای تیم مشخص میکنید، برای انجام آن کاملا جدی هستید و خواهید بود.
۴- دایرهی آشنایی خود را گسترش دهید.
به عنوان یک مدیر موفق، علاوه بر این که برای رسیدن به اهداف خود باید نهایت تلاش را بکنید، باید موفقیتهای دیگران را نیز به خوبی ببینید. وقتی کارمندان شما حس کنند که شما آنها را به خوبی میشناسید و به رسمیت میشناسید، با علاقهی بیشتری به کار کردن ادامه میدهند.
علاوه بر این مورد، باید دایرهی ارتباطات خود را نیز گسترش دهید و خارج از تیم خود، در سازمانی که مشغول به کار هستید ارتباطات موثر و مفید ایجاد کنید. وقتی اعضای تیم شما ببینند که برای موفقیت آنها تمام تلاشتان را میکنید و از امکانات، تجربه و تخصص دیگر افراد نیز برای این هدف استفاده میکند، اعتبار زیادی به شما اختصاص خواهند داد.
۵- مهارتهای سخنوری را بیاموزید.
اکثر مدیران در درسهای دانشگاهی خود با این عبارت روبرو هستند و در همان دوران تحصیل تلاش میکنند تا مهارتهای خود را کامل کنند. پس از ورود به بازار کار نیز باید این کسب مهارت را ادامه دهید. از فرصتهای کوچک برای سخنرانی استفاده کنید. در رویدادهای مختلفی که توانایی صحبت کردن در آنها را دارید شرکت کنید و علاوه بر کسب اعتبار، تحربهی خود را نیز افزایش دهید. میتوانید از مکانها و رویدادهای کوچک خانوادگی و داخل شرکتی برای این کار استفاد کنید. به طور مثال میتوانید جلسات رایگان کوتاه مدت آموزشی را نیز برگزار کنید.
۶- یادگیری و تمرین را فراموش نکنید.
یک مدیر موفق هیچ گاه فرآیند یادگیری را از برنامهی خود حذف نمیکند. آنها حتی جلسات منظم تمرینی با تیم خود نیز برگزار میکنند تا از تخصص و تجربهی آنها نیز موارد جدید را بیاموزند. به هر حال هیچ گاه نباید یادگیری را به عنوان کاری بی فایده در نظر بگیرید و آن را از روند کاری خود حذف کنید. سعی کنید افراد تیم شما نیز فرآیند یادگیری شما را متوجه شوند تا از آن به عنوان الگویی برای خود استفاده کنند.
۷- به خودتان اعتماد داشته باشید.
اکثر ما در شروع کار جدید، با استرس کار جدید مواجه هستیم که امری طبیعی است. یک مدیر موفق در ابتدای ورود به کار جدید تلاش میکند تا ابتدا تیم خود را به خوبی بشناسد و در ادامه، به قابلیتها و تواناییهای خود اعتماد دارد. او میداند که با تمرین و تلاش، میتواند نقصهای خود را برطرف کند و اعتبار خوبی در میان تیم تحت رهبریاش کسب کند. اعتبار نزدیکی زیادی به اعتماد به نفس دارد. وقتی شما خودتان را باور داشته باشید و بدانید که به هر چه بخواهید میرسید، میتوانید انتظار باور شدن و اعتماد داشتن را از تیم خود داشته باشید.
ممنون از شما مطلب مفیدی بود