زمانی وبلاگ ها مهم ترین بستر انتقال اندیشه ها بودند و بسیاری از کاربران ساعت ها به مطالعه وبلاگ های مورد علاقه خود در حوزه های مختلف فکری می پرداختند. امروزه علاقه کاربران برای راه اندازی یک وبلاگ بسیار کمتر از گذشته است و آنها مایلند تا وقت خود را بیشتر به انتشار محتوای کوتاه بر روی شبکه های اجتماعی بگذرانند و حرف خود را سریع تر و ساده تر به دیگران منتقل کنند.
زمانی بود که مطالب زیادی در خصوص تاثیر وبلاگ نویسان امریکایی بر تحولات جامعه و انتقال اندیشه های جدید می خواندم و حتی با بعضی از آنها در این خصوص صحبت می کردم تا بفهمم که یک وبلاگ نویس غربی از چه راهی کسب درآمد می کند، و آیا اصلا نوشتن و پیشبرد یک وبلاگ برای نویسندۀ آن صرفه اقتصادی دارد یا نه؟
در واقع می توان گفت که وبلاگ های کمی در دنیا هستند که تحریریۀ عظیمی دارند و از شکل سنتی یک وبلاگ فاصله گرفته و منابع مالی گسترده ای را جذب می کنند. اما برای وبلاگ نویسان ایرانی چه فرصت هایی هست تا بتوانند محتوای تولیدی خود را به عده بیشتری عرضه کنند، و آیا اصلا وبلاگ نویسان ایرانی قادرند از طریق محتوا نویسی کسب درآمد نمایند؟
در این مطلب شما را با سه استراتژی موثر برای جذب مخاطب بیشتر و حتی درآمد زایی از وبلاگ آشنا می کنم:
۱- تولید محتوای متنوع
نباید فراموش کنید که وبلاگ شما به لطف مخاطبان شما زنده است، برای همین لازم است که محتوای متنوعی تولید کنید. این موضوع به معنی عقب نشینی از خط قرمزهای فکری شما در خصوص تولید محتوای زرد و یا میسر اداره وبلاگ نیست، بلکه در واقع همین خط قرمزهای جدی بودند که این مخاطبان را تا امروز جذب کرده اند. کافی است خود را بجای مخاطبان بگذارید و سعی کنید با پیش بینی انتظارات آنها، محتوایی امروزی تر و عامه پسندانه تولید کنید که جامعه بزرگتری را در برگیرد.
۲- مالتی مدیا معجزۀ وبلاگ نویسان
شاید یکی از دلایلی که کاربران مایلند تا بیشتر وقت خود را در شبکه های اجتماعی بگذرانند، تنوع رسانه های بصری، شنیداری و نوشتاری است. محتوا در شبکه های اجتماعی به صورت ترکیبی از انواع رسانه های سرگرم کننده عرضه می شود و برای همین کاربران تمایل کمتری نسبت به وبلاگ های خشک و سفید نشان می دهند. برای همین بهتر است وبلاگ خود را به یک رسانه بصری جذاب تبدیل کنید.
۳- فراموش نکنید که یک وبلاگ را اداره می کنید.
این یک موضوع مهم است. زمانی که شما محتوای متنوعی ارائه می کنید و از رسانه های متنوعی برای انتقال اندیشه استفاده می کنید، تبلیغ کنندگان زیادی برای درج آگهی به سمت شما می آیند، اما این موضوع نباید سبب شود که پل ارتباطی شما با مخاطبانتان به یک بنر عظیم تبلیغات رنگارنگ بدل شود. این موضوع در درجه اول به وجهه شما لطمه وارد می کند و در درجه دوم باعث فراری دادن کاربران می شود.
با توجه به این سه توصیه، حتما محتوای قدرتمندی خواهید داشت که علاوه بر انعکاس اندیشۀ شما، درآمد خوبی هم برایتان به ارمغان می آورد. دیگر مطالب ما را روی بلاگ ادنگاه از دست ندهید!