امروزه بخش عظیمی از خرید و فروش کالا و خدمات بصورت آنلاین انجام می شود و راه اندازی کسب و کار فروش و خدمات اینترنتی به یکی از سودآور ترین مشاغل رایج تبدیل شده است. همین موضوع سبب شده تا بسیاری از مردم تلاش کنند تا از این بازار پرسود سهمی برای خود داشته باشند. اما عواملی باعث می شود تا آنها در تجارت آنلاین موفق نباشند و کسب و کار اینترنتی اشان به سرعت شکست بخورد. با ادنگاه همراه باشید تا شما را با برخی از دلایل شکست چنین کسب و کارهایی آشنا کنیم.
چه کسی تصور می کرد که روزی در مقابل میز خود بنشینید و همه ی نیازهایتان را از طریق اینترنت خریداری کنید؟ یا اصلا تصور می کردید که دسترسی به بسیاری از خدماتی که در گذشته نصف روز شما را هدر می داد، تنها با چند کلیک ممکن باشد؟ وجود و گسترش چنین سرویس ها و خدماتی ارزش افزوده زیادی برای مالکان این سامانه ها تولید کرده است. ارزشی که باعث شده تا عده ی زیادی برای ورود به این کسب و کارها انگیزه پیدا کنند. پیش از این با شما در خصوص دلایل موفقیت و شکست کسب و کارهای اینترنتی و استارت آپ ها صحبت کرده بودیم، اما در اینجا می خواهیم به عوامل دیگری بپردازیم که ممکن است آن اندازه که باید بزرگ به نظر نرسند اما تا حد زیادی بر روی نتیجه نهایی اثر می گذارند.
تعلل کردن
دنیای تجارت آنلاین دنیای سرعت و تغییرات آنی است. شما خدمات و کالای خود را در بستری عرضه می کنید که هزاران کسب و کار دیگر نیز به صورت موازی خدمات خود را در همانجا نمایش می دهند. برای همین نمی دانید که کابران شما در همان لحظه با چه پیشنهادات دیگری مواجه هستند. برای همین تعلل کردن در پاسخ دادن به نیاز آنها و یا جواب دادن به سوآلاتی که مطرح می کنند کار اشتباهی است. ممکن است که آنها در همان لحظه مشغول خرید از یک سامانه دیگر باشند و یا اینکه پنجره سایت شما را ببندند.
موضوع دیگر تغییراتی است که در شیوه های تبلیغاتی و نیازهای بازار هدف رخ می دهد. ممکن است علاقه کاربران در کمتر از یک ساعت از محصولی که عرضه می کنید به محصول دیگری تغییر کند.
رفتار نامناسب با مشتری و مخاطب
یکی از اشتباهاتی که به سرعت باعث افت فروش محصولات شما خواهد شد، رفتار نامناسب با مشتری است. مشتریان آنلاین تفاوت های بسیاری با مشتریان حضوری دارند. آنها کالا و خدمات شما را بر اساس تصاویر و محتوای ویدیویی انتخاب می کنند، نه بر اساس حس لامسه. لذا برای اطمینان از کیفیت کالا سوآلات زیادی را مطرح می کنند، گاهی عجولند و گاهی سختگیر. ممکن است محصول شما را بصورت ناعادلانه ای قضاوت کنند و یا بی جهت از کالا و خدمات شما در شبکه های اجتماعی بدگویی نمایند. همه ی اینها باعث نمی شود که شما به آنها پرخاش کنید و یا آنها را از خود برنجانید. باید با حوصله و سعه صدر به این سوآلات پاسخ دهید، پشتیبانی مناسبی ارائه کنید و همیشه برای راهنمایی کردن آماده باشید.
توضیحات مبهم در خصوص محصول
یکی دیگر از مواردی که می بایست از انجام آن بپرهیزید، ارائه توضیحات ناقص و ناکافی در خصوص محصول و یا خدماتی است که ارائه می کنید. این توضیحات ممکن است از نظر شما کافی و یا مفصل باشد، اما سیل سوآلات به شما نشان خواهد داد که تا چه اندازه برای کاربران مناسب بوده است. ممکن است اطلاعات کم در خصوص محصول نتواند کاربران را برای خرید آن قانع کند و یا به معرفی تمامی امکاناتی بپردازد که خدمات شما در اختیار آنها قرار می دهد.
نادیده گرفتن رقبا
پافشاری بر روی چیزی که تولید می کنید و البته عدم توجه به پیشرفت هایی که رقبای شما به آنها دست پیدا می کنند یکی دیگر از دلایل مهم شکست در تجارت آنلاین است. کسب و کارها به سرعت در حال پیشرفت هستند و تمام رقبا را به خوبی آنالیز می کنند تا از نقاط قوت آنها به سود خود بهره ببرند. اگر شما چنین نکنید، به زودی خواهید دید که ویژگی های مثبت کسب و کار شما، تنها بخش کوچکی از خدماتی است که رقبای شما ارائه می کنند.
عدم پاسخگویی
شاید تصور کنید که خرید آنلاین با پرداخت پول به پایان می رسد، اما این دقیقا همان نقطه ای است که کمپانی های بزرگ از شرکت های تجارت اینترنتی تازه کار سبقت می گیرند. همواره تلاش کنید تا کسب و کار شما آماده پاسخگویی به کاربرانی باشد که از محصولات و یا خدمات شما استفاده می کنند. عدم پاسخگویی باعث می شود تا سطح رضایت مشتریان به سرعت کاهش یابد و علاقه خود را برای بازگشت به سایت شما و خرید دوباره از دست بدهند. در عین حال همه چیز تبعات منفی خاص خود را دارد، خصوصا خرید اینترنتی. چراکه در این شیوه کاربران با مراجعه به شبکه های اجتماعی نظرات خود را با صراحت بیان می کنند.
با رعایت این نکات در حفظ کسب و کار اینترنتی خود موفق خواهید بود.