امروزه تعداد استارت آپ ها به شکل فزاینده ای رو به افزایش است و بسیاری از دانش آموختگان دانشگاه ها و یا فارغ التحصیلان رشته های مهندسی کامپیوتر تمایل دارند تا استارت آپ خود را که از ایده ی خلاقانه اشان نشات گرفته راه اندازی کنند. اما چند درصد از این ایده ها ارزش صرف وقت و هزینه را دارند؟ با ادنگاه همراه باشید تا شما را با چهار شیوه ارزش سنجی ایده ها و استارت آپ ها آشنا کنیم.
شاید شما هم با شکل گیری جرقه ی اولیه ی یک ایده، به فکر راه اندازی یک استارت آپ افتاده باشید. شاید ایده ی شما بخشی از سلسله ایده هایی است که در طول روز به سراغ شما می آید. ایده هایی نه چندان جذاب که با کنار هم قرار دادن آنها می توانید کسب وکارهای موفقی را راه اندازی کنید. اما چه می شود که یک استارت آپ شکست می خورد؟ آنهم درست زمانی که تصور می کردید همه چیز طبق برنامه جلو می رود؟
۱- بازار هدف محصول خود را بررسی نکردید.
عدم توجه به بازار هدف یکی از بدترین اشتباهاتی است که یک کارآفرین جوان انجام می دهد. وقتی به بازار محصول خود توجه نکنید،این معنی را در پی دارد که شما رقبای خود را رصد نکردید. بررسی عملکرد رقبا به شما دید مناسبی از وضعیت بازار، نقاط قوت و ضعف این کسب و کار و مسائل دیگری را می دهد. در عین حال شما این فرصت را می یابید که با نزدیک شدن به رقبایی که مدت زمان بیشتری در آن کسب و کار فعالیت می کنند، نام خود را قوی تر کنید.
۲- بازار را بصورت دائمی تحلیل نکرده اید
حالا که از اوضاع رقابت آگاه شده اید، باید با همان دقت بازار را رصد کرده و به دنبال بهترین روشها، راه ها و پلتفرم ها برای معرفی هرچه بهتر خود باشید. بدین ترتیب قبل از عرضه ی محصول، توانسته اید نام خود را بر سر زبان ها بیاندازید.
۳- از تبلیغات اینترنتی استفاده کنید
هر روزه کاربران بیشماری به دنیای اینترنت اضافه می شوند و میلیون ها محتوای جدید، تبلیغات وسوسه انگیز و وب سایت های تازه بر روی اینترنت منتشر می شوند. سهم شما از میلیاردها مخاطب اینترنت چه اندازه است؟ شما چگونه خود را به دنیای بیرون معرفی می کنید؟
فراموش نکنید که شاید هزینه های اولیه ی تبلیغات اینترنتی کمی برای شما سنگین به نظر برسد، اما در مقابل هزینه شکست استارت آپ شما ناچیز است. در عین حال اگر در مسیر درست گام برمیدارید و همه چیز آنگونه است که انتظار داشته اید،تبلیغات اینترنتی به شما در جهت افزایش فروش و سودآوری بهتر کمک شایانی خواهد کرد. این موضوع مسئله ای نیست که به سادگی از آن بگذرید.
چند کلیدواژه برای خود مشخص کنید. ویژگی های اصلی محصولات خود را که می خواهید بر روی آنها مانور تبلیغاتی دهید انتخاب نمایید. چند بنر طراحی کنید و یا از شرکت تبلیغاتی خود بخواهید که این کار را برای شما انجام دهد. ما در ادنگاه برای مشتریان خود در ۱۵ سایز بنر طراحی می کنیم. در خارج از ایران بسیاری از کمپانی ها از گوگل ادوردز برای تبلیغات خود استفاده می کنند. ما نیز چنین خدماتی را ارائه می دهیم. یک صفحه فرود طراحی کنید تا بتوانید ایمیل مشتریان خود را گردآوری کنید. به آنها بگویید که چه زمانی محصول شما آماده می شود و کی به دست آنها خواهد رسید. پیوسته با مشتریان خود در ارتباط باشید.
اگر از تبلیغات کلیکی استفاده می کنید، نتایج کمپین تبلیغاتی پس از چند هفته به شما نشان خواهد داد که مسیری که انتخاب کرده اید درست بوده یا غلط. اگر همه چیز آنطوری که برنامه ریزی کرده بودید پیش رفته باشد، می توانید با خیال راحت به مسیر خود ادامه دهید.
4- محصول خود را آزمایش کنید
اقدامات زیادی هست که به شما نشان می دهد محصول شما ارزش سرمایه گذاری دارد یا خیر. این موضوع دارای اهمیت است که بدانید تا چه اندازه ریسک کار کم است و سرمایه ی شما هدر نمی رود. بسیاری از شرکت های بزرگ مسیر توسعه و طراحی یک محصول جدید را هزینه بر وگاهی بی ارزش می دانند. آنها برای مدت طولانی بر روی عرضه یک محصول پافشاری می کنند. در واقع همین موضوع است که به استارت آپ ها فرصت ظهور می دهد. در حقیقت شرکت های بزرگ به استارت آپ ها این امکان رامی دهد که با ارائه محصولات جدید، برای کمپانی های بزرگ خطر ایجاد کنند. از سوی دیگر این موضوع می بایست برای شما نیز اهمیت داشته باشد. اینکه محصول تازه می تواند به روند رشد استارت آپی شما کمک کند یا خیر.
اگر هنوز برای عرضه محصول خود مردد هستید، نشان می دهد که ایدۀ شما آنچنان که باید پخته نیست و بهتر است کمی دیگر صبر کنید و آن را بیشتر از گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار دهید. ورود به دنیای اینترنت و کسب و کارهای آنلاین به شیوه های سنتی کار خطرناکی است که می تواند خسارت های مالی بسیاری برای شما در پی داشته باشد.