اگر به ادنگاه مراجعه می کنید، حتما تبلیغات برای شما به یک موضوع مهم تبدیل شده است. اما آیا می خواهید از تبلیغات برای فرار از شکست استفاده کنید؟ یا تبلیغات اینترنتی برای شما، گامی دیگر در مسیر موفقیت های استارت آپ شماست؟ با ما همراه باشید تا بصورت گذرا مروری داشته باشیم بر دلایل موفقیت و شکست استارت آپ های اینترنتی.
چرا استارت آپ ها شکست می خورند؟
گاهی کارآفرینان جوان و کسانی که استارت آپ شخصی خود را راه اندازی می کنند، متوجه سقوط در عملکرد و بازدهی مالی کسب و کار خود نیستند و ناگهان با کمبود نقدینگی مواجه می شوند. یا شاید محصول آنها با استقبالی که انتظارش را داشتند مواجه نمی شود. وب سایت FastCompany در تحقیقی که در خصوص استارت آپ ها انجام داده، دریافته که ۷۵ درصد از این کسب و کارهای جوان، در اولین سال فعالیت اشان شکست می خورند. نکته ی غم انگیز دیگر این است که ۵۰ درصد از کسب و کارهای باقی مانده پس از ۵ سال و ۷۰ درصد آنها پس از ده سال شکست می خورند. یعنی کمتر از ۵ درصد از استارت آپ ها قادرند خود را برای زمانی بیشتر از ده سال سرپا نگه دارند. در مطالعه انجام شده، که در آن دلیلی شکست پرسیده شده بود، مجموعه ی عظیمی از دلایل مدیریتی مطرح می شود که از میان آنها می توان به هفت نکته کلیدی رسید. هفت نکته مهم که ممکن است در هر زمانی برای کسب و کار شما نیز رخ دهد.
۱- کمبود تمرکز
۲- از بین رفتن حس مسئولیت پذیری و تعهد
۳- مشاوره با افراد غلط
۴- غرور بیجا
۵- انجام سرمایه گذاری های بی رویه
۶- نبود مشاور
۷- کمبود نقدینگی، دانش و یا حتی تبلیغات
البته بخش زیادی از این آیتم ها بصورت موارد قابل اهتمام بیان شده اند. مسائلی که گاهاً در بسیاری از کسب و کارهای موفق امروزی می توان آنها را یافت. برای همین شاید بتوان به ۷ دلیل شکست که شرکت CB insight از ۱۰۱ استارت آپ شکست خورده گردآوری کرده است اعتنای بیشتری نمود.
۱- عدم وجود بازار برای محصول تولیدی
۲- از بین رفتن نقدینگی
۳- عدم وجود تیم حرفه ای و مناسب
۴- شکست خوردن از رقبا
۵- قیمت گذاری اشتباه
۶- محصول بی کیفیت
۷- نبود مدل کسب و کار آینده نگرانه
۸- بازاریابی اشتباه
۹- نادیده گرفتن مشتری
اگر بخواهیم عوامل یاد شده در هر دو نظر سنجی را با هم مقایسه کنیم، به سادگی می توان نتیجه گرفت که همه ی عواملی که در این فهرست مطرح شده اند، بخشی از عدم توانایی مدیران در کنترل و هدایت تیم تحت رهبری خود بوده. برای همین می توان بخش زیادی از علل شکست یک استارت آپ را به صورت مستقیم متوجه مدیر دانست.
چرا استارت آپ ها موفق می شوند؟
سال پیش مجله ی کسب و کار آنلاین، به بررسی بیش از ۶۰۰ استارت آپ موفق پرداخت تا دلایل موفقیت آنها را کشف کند. از میان تمامی فاکتورهای به دست آمده و با صرف نظر از مواردی که ضروری نیستند و یا نمی توان همه ی آنها را به کسب و کارها تعمیم داد، ۹ مورد را گردآوری کرده ایم که می توان از آنها به عنوان دلایل واقعی موفقیت استارت آپ ها نام برد.
۱- تاثیر گذاری خلاقانه بر مردم و موسسان باعث می شود تا علاقمندی آنها به یک تعهد و وفاداری تبدیل شود
۲- مسئولیت پذیری و تعهد به کار
۳- منظم بودن
۴- مقاومت در برابر مشکلات و صبر کردن
۵- یادگیری و گوش سپردن
۶- مشاوره گرفتن از آدم های خبره
۷- مدیریت آگاهانه و عالمانه
۸- استفاده از اصول استارت آپ آگاهانه و کسب پول کافی برای برنامه ریزی روی اهداف بزرگتر
۹- تعادل میان دانش مدیریت کسب و کار و مدیریت فنی
اما آیا تمرکز بر دلایل موفقیت باعث می شود تا کسب و کارها به موفقیتی که می خواهند برسند؟ و آیا دوری از دلایلی که به عنوان مهمترین دلایل شکست برشمردیم، به استارت آپ ها مصونیت می بخشد؟ بهتر است عوامل را در برابر هم قرار دهیم تا اوضاع کمی روشن شود. با بررسی بیشتر متوجه می شویم که مهمترین دلیل در شکست یا موفقیت یک استارت آپ پایبندی به تعهد و نقشه ی راه است.
معمولا کارآفرینان موفق کسانی هستند که به کاری که انجام می دهند باور قلبی دارند و مطمئن هستند که استارت آپ آنها باعث افزایش سطح راحتی مردم می شود. از طرف دیگر آنها با علاقه هدف خود را دنبال می کنند. این موضوع شاید کمی کلیشه ای به نظر برسد، اما علاقه کارآفرینان به کاری که انجام می دهند موجب افزایش تعهد آنها نسبت به کار می شود.
موضوع دیگر، کسب مشاوره از متخصصین است. تک روی و پافشاری بر باورهایی که سرچشمه ی آنها مشخص نیست به کسب و کارهای جوان صدمات جبران ناپذیری می زند.
در نهایت مارکتینگ و عدم توجه به موضوعات مرتبط با بازاریابی یکی دیگر از عواملی است که در موفقیت یا شکست کارفرما اثر جدی دارد. ادنگاه با آگاهی از این موضوع و استفاده از مشاورین متخصص، بصورت جدی به یاری استارت آپ های حوزه آنلاین آمده تا با هدایت آنها در بازاریابی اینترنتی، نقش کوچکی در موفقیت آنها ایفا کند.