دیجیتال مارکتینگ چیست؟
دیجیتال مارکتینگ یا بازاریابی دیجیتال به مجموعهای از فعالیتها و ابزارها گفته میشود که برای بازاریابی در بستر دیجیتال مورد استفاده قرار میگیرد، به گفته نیل پتل (Neil Patel) یکی از دیجیتال مارکترهای مطرح دنیا، دیجیتال مارکتینگ به هرگونهای از بازاریابی محصولات و خدمات گفته میشود که از طریق دستگاههای الکترونیکی صورت میگیرد. یا طبق تعریفی که سیمون هستلن، مدیر ارشد AOL، ارائه میدهد، دیجیتال مارکتینگ استفاده از رسانههای دیجیتال و ابزارهای پرکاربرد به منظور تحت تأثیر قرار دادن کاربران در فضای دیجیتال است. سایت hubspot، که به عنوان یک مرجع در زمینه بازاریابی دیجیتال محسوب میشود، به این مسئله اشاره میکند که دیجتال مارکتینگ یک چتر مفهومی به حساب میآید و یک کلمه جامعالمشمول میباشد.
پس برای جواب سوال دیجیتال مارکتیگ چیست، باید ابزارها و روشهای مختلف این حوزه را بشناسیم تا بتوانیم یک جواب درست برای این سوال داشته باشیم، چرا که دیجیتال مارکتینگ با ابزارهای خود معنی و مفهوم پیدا میکند، پس برای شناخت دقیق دیجیتال مارکتینگ باید با ابزارها و روشهای مختلف آن آشنا شویم.
ما در این مقاله قصد داریم به صورت مختصر به توضیح و تشریح ابزارها و روشهای مختلف دیجیتال مارکتینگ بپردازیم.
- تاریخچه دیجیتال مارکتینگ
- کانالهای دیجیتال مارکتینگ
- دیجیتال مارکتینگ برای چه کسبوکارهایی مناسب است؟؟
- دیجیتال مارکتینگ چقدر هزینه دارد و چقدر بودجه لازم داریم؟؟
- مشاغل مختلف حوزه دیجیتال مارکتینگ
- قیف بازاریابی دیجیتال چیست
- بهترین کتابهای حوزه دیجیتال مارکتینگ
- اصطلاحات مهم و رایج بازاریابی دیجیتال
- آژانس دیجیتال مارکتینگ چیست؟
تاریخچه دیجیتال مارکتینگ:
شاید بتوان تولد دیجیتال مارکتیگ را همزمان با تولید موتورهای جستجو و شرکتهایی که در حوزه اینترنت کار میکنند دانست، شرکتهایی مثل گوگل و یاهو که آن زمان در زمینه اینترنت پیشتاز بودند جزء اولین ابزارهای دیجیتال بودند که از آنها برای تبلیغات استفاده میشد، اما اگر بخواهیم ریشهایتر به مسئله نگاه کنیم، در دهه 1980 میلادی چند شرکت اتوموبیل سازی با ایجاد یک تغیر در شیوه تبلیغاتی خود پایههای تبلیغات دیجیتال را بنا کردند، این شرکتها فلاپی دیسکهای تبلیغاتی را به جای بروشورها و مجلات تبیلغاتی به مشتریان خود دادند و با این دیسکها مشتریها میتوانستند که به شکل مجازی از امکانات ماشینی که میخواهند خریداری کنند آگاه شوند. آمار و ارقام نشان میدهد در سال ۲۰۱۳ بازاریابی دیجیتال رشد بالایی داشته و انقلابی در میان روش های تبلیغاتی ایجاد نموده است.
انواع کانالهای دیجیتال مارکتینگ:
همانطور که در بازاریابی به شکل سنتی ما از کانالها و روشهای متفاوتی اعم از تبلیغات بیلبردی، پخش کردن تراکت، پخش بروشور و انتشار پوستر استفاده میکنیم، در بازاریابی دیجیتال هم کانالهای مختلفی برای بازاریابی وجود دارد که در اینجا به شکل مختصری به توضیح هرکدام میپردازیم.
1.بهینه سازی موتور جستجو – سئو (SEO):
بهینهسازی موتور جستجو یا همان سئو یکی از پر استفادهترین راههای افزایش بازدید وب سایت شما از طریق موتورهای جستجو میباشد، که در صدر لیست این موتورهای جستجو گوگل قرار دارد، پس برای اینکه وب سایت ما در صفحه نتایج گوگل جزء رتبههای اول نمایش داده شود باید توجه ویژهای به سئوی وب سایت خود داشته باشیم، اغلب افراد زمانی که به دنبال محصول یا خدماتی هستند به اولین جایی که مراجعه میکنند گوگل است، به عنوان مثال در وب سایتی مانند دیجیکالا، که در زمینه خرید آنلاین بسیار پیشتاز و قدرتمند است، اهمیت و قدرت سئو به وضوح قابل مشاهده است، زمانی که شما به عنوان کاربر در گوگل به دنبال خرید یک محصول هستید، گوگل با توجه به الگوریتمهایی که دارد تشخیص میدهد که مناسبترین گزینه برای نمایش به شما در رتبه اول، وب سایت دیجیکالا میباشد و به همین ترتیب در رتبههای بعدی وب سایتهای دیگری را که متناسب با سرچ شما تشخیص دادهاست نمایش میدهد. به بیان ساده، به مجموعه کارهایی که انجام میدهیم تا از نظر گوگل برای کاربران یک گزینه مناسب باشیم را سئو مینامیم. در مقالهای جداگانه به ابزارهای مختلف و روشهای سئو پرداختهایم که مطالعه آن را پیشنهاد میکنیم.
اطلاعات بیشتر: سئو چیست و چگونه کار میکند؟
2.بازاریابی موتورهای جستجو (SEM):
در این بخش که مجدد مانند بخش سئو با موتورهای جستجو کار میکنیم، هدف ما گرفتن ترافیک از گوگل است اما به شکلی متفاوت از اتفاقی که در سئو میافتاد، به زبان ساده در بازاریابی موتورهای جستجو، ما با پرداخت هزینه از موتور جستجو میخواهیم که وب سایت ما را تبلیغ کند و این تبلیغ اغلب به شکل نشان دادن جزء رتبههای اول میباشد، اما در این حالت یک علامت ad در کنار نام وب سایت ما قرار میگیرد. برای این کار میتوان از سرویس تبلیغات گوگل (Google Ads) استفاده کرد. به عنوان مثال شخصی در گوگل برای خرید یک محصول سرچ میکند، در حالت عادی به احتمال زیاد وب سایتی مثل دیجیکالا در صدر لیست نمایش داده میشود، چرا که از نظر سئو وب سایتی قدرتمند است، حال اگر شما از سرویس تبلیغات گوگل استفاده کنید میتوانید با پرداخت هزینه و مشخص کردن کلمات کلیدی هدف، در رتبههای اول نتایج جستجو نمایش داده شوید، توجه کنید که این اتفاق همیشگی نیست و شما همیشه رتبه اول قرار نمیگیرید و برای همه کاربران تبلیغ شما نمایش داده نمیشود، خود گوگل، یا هر موتور جستجویی که از سرویس تبلیغات آن استفاده میکنید، به طور هوشمند تصمیم میگیرد که تبلیغات را چگونه، به چه افرادی و چند بار نمایش دهد تا بالاترین بازدهی را داشته باشد، پس این سیستم به هیچوجه جایگزین سئو نمیباشد اما برای جذب مخاطب هدف برای وب سایت شما روشی بسیار کارآمد، پربازده و سریع به حساب میآید، هر دو SEO و SEM مزایای خاص خود را دارند و باید با یک استراتژی مناسب سعی کنید که از هردو برای افزایش ترافیک وب سایت خود استفاده کنید. سئو نیازمند زمان و صبر است و یک استراتژی بلندمدت محسوب میشود و نتایج ماندگاری دارد، اما تبلیغات گوگل (Google Ads) یک استراتژی کوتاه مدت است و هر زمان که شما هزینهای پرداخت نکنید متوقف میشود.
اطلاعات بیشتر: تبلیغات گوگل چیست؟ و چگونه به کسب و کار ما کمک میکند؟
3. بازاریابی ایمیلی – ایمیل مارکتینگ (E-mail Marketing):
یکی از قدرتمندترین ابزارهای ارتباطی و اطلاعرسانی که بسیار در بیزینسهای B2B وهمچنین B2C استفاده میشود ایمیل مارکتینگ نام دارد. در این روش شما نیاز به یک بانک ایمیلی از مشتریان و کاربران خود دارید تا در صورت نیاز اخبار و اطلاعیههای خود را برای آنها ارسال کنید. اینکه این بانک ایمیلی چگونه جمع آوری میشود بستگی به خود شما دارد که به چه شکل از کاربران خود میخواهید که ایمیل خود را در اختیار شما قرار دهند اما مرسومترین شکل آن درخواست ایمیل موقع ثبت نام در سایت است، زمانی که میخواهید از خدمات یا محصولات سایتی استفاده کنید از شما میخواهد که ابتدا ثبت نام کنید و یکی از گزینههایی که جزء ملزومات ثبت نام میباشد وارد کردن ایمیل است. بدین شکل میتوان یک بانک ایمیلی از مشتریها درست کرد و برای اطلاع رسانیهای بعدی مانند تخفیفات ویژه، ارائه محصولات جدید و غیره از آن استفاده کرد. میتوانید کمپینهای ایمیلی خود را شخصیسازی کنید و برای هرکاربر یک ایمیل مناسب آن شخص ارسال کنید و یا ایمیلی را برای بازخورد و پشتیبانی مشتری رزرو کنید. یک روش دیگر برای جمع آوری ایمیل جمع آوری سرنخ بازاریابی (Lead Generation) است که کسبوکارهای آنلاین از آن استفاده میکنند. برای ارسال ایمیل و مدیریت ارسال آن نیاز به یک ابزار ایمیل مارکتینگ دارید.
4.تبلیغات کلیکی – (CPC یا PPC) (Cost Per Click):
در این نوع از تبلیغات، شما به ازای تعداد دفعاتی که روی تبلیغ شما کلیک میشود هزینه پرداخت میکنید، یعنی مبلغ پرداختی شما متناسب با تعداد کلیکی است که دریافت کردهاید، درواقع به زبان سادهتر تبلیغات کلیکی با توجه به میزان بودجهای که تعین کردهاید و هزینهای که برای هر کلیک مشخص میکنید، تبلیغ شما را نمایش میدهد و شما کلیک دریافت میکنید، معمولا این مدل تبلیغات بازدهی بیشتری نسبت به روشهای قدیمی تر مثل اجاره ثابت جایگاه تبلیغاتی دارد اما با پیشرفت تکنولوژی احتمال کلیکهای تقلبی این نوع تبلیغات نیز بالا رفته و بخشی از بودجه تبلیغ کننده برای کلیکهای نامعتبر هدر میرود. تبلیغات کلیکی نیاز به برسی و بهینه سازی مستمر دارد و باید همواره کیفیت کلیکها و وب سایتها را رصد کرد و با کمک ابزارهای ساخت لیست سیاه و لیست سفید یا تغییر هدف مندی و محدود کردن تبلیغات بازدهی آن را افزایش داد. بیشتر پلتفرمهای تبلیغاتی دنیا از روش تبلیغات نمایشی یا تبلیغات کلیکی استفاده میکنند. از انواع تبلیغات کلیکی میتوان به تبلیغات بنری و تبلیغات همسان (بومی) اشاره کرد.
اطلاعات بیشتر: تبلیغات کلیکی چیست؟ و چگونه کار میکند؟
5.بازاریابی درونگرا – اینباند مارکتینگ (Inbound Marketing)
مفهوم بازاریابی درونگرا را میتوان در این جمله خلاصه کرد، به جای اینکه من برم دنبال مشتری، مشتری بیاد دنبال من. اگر از طریق ایجاد روابط معنادار و پایدار با مشتریهای خود و ارزش گذاشتن بر آنها در نهایت موفق به ایجاد فروش و یا برندینگ شدهاید، شما بازاریابی درونگرا انجام دادهاید، درواقع در این مدل بازاریابی میتوان گفت که گفتوگوی مخاطب با کسبوکار از طرف مخاطب آغاز میشود، به عنوان مثال شما یک کتاب آشپزی را به دوست خود قرض میدهید، دوست شما با مطالعه کتاب و محتوای آن، به این نتیجه میرسد که ناشر این کتاب یک کتاب کامل و عالی را منتشر کرده پس برای ادامه یادگیری آشپزی و پخت غذاهای مختلف به سراغ آنها میرود و از آنها خرید میکند. در واقع دوست شما با مطالعه یک نمونه از محتوای تولید شده توسط ناشر به خرید و استفاده از خدمات آنها ترغیب شد.
ست گادین همیشه به این نکته تاکید میکند که درحالی که مخاطب درگیر انجام کار دیگری است، نباید پیام تبلیغاتی را با متوقف کردن مخاطب به او برسانیم.
6.بازاریابی شبکههای اجتماعی – سوشال مدیا مارکتینگ (Social Media Marketing):۳
شبکههای اجتماعی در سالهای اخیر رشد بسیار چشمگیری را به نمایش گذاشتهاند به طوری که امروزه میتوان گفت اغلب مردم در طول روز حتما ساعاتی را در شبکههای اجتماعی سپری میکنند، پس یک رسانه بسیار قوی برای ایجاد ارتباط با مردم میباشند، شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و فیسبوک که در صدر لیست قرار دارند امروزه به یکی از پراستفادهترین کانالهای تبلیغات دیجیتال و آنلاین تبدیل شدهاند، بازاریابی شبکههای اجتماعی به واسطه ارتباط دوطرفهای که بین مشتری و کسبوکار شکل میگیرد از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه مشتری میتواند نظر خود را بنویسد، لایک کند و یا شما را با دوستان خود به اشتراک بگذارد. هر کسبوکاری نیاز دارد که حتما در شبکههای اجتماعی بازاریابی انجام دهد، پس امروزه این مهارت یک مهارت حیاتی و مهم برای یک دیجیتال مارکتر به حساب میآید. تمام فعالیتهایی که برای دیده شدن و جذب مخاطب انجام میشود، از ایجاد یک صفحه برای کسبوکار تا تولید محتوا و تعامل با مخاطبان، بازاریابی شبکههای اجتماعی حساب میشود.
بازاریابی رسانههای اجتماعی – سوشال مدیا مارکتینگ یا ترکیبی از این کلمات همه اصطلاحاتی است که برای این فعالیت به کار برده میشود.
7.همکاری در فروش – افیلیت مارکتینگ (Affiliate Marketing):
افیلیت مارکتینگ همانطور که از اسمش پیداست یک سیستم همکاری در فروش میباشد و میزان مبلغ پرداختی شما بابت این مدل تبلیغات بسته به میزان فروشی است که اتفاق میافتد، بگذارید این مسئله را با یک مثال توضیح دهیم، فرض کنید شما یک مغازه و یا فروشگاه اینترنتی لباس دارید، از دوست خود میخواهید که شما را به بقیه معرفی کند و برایتان مشتری جذب کند و متعهد میشوید که اگر از جانب اشخاصی که او معرفی کرده خریدی صورت بگیرد، درصدی را به عنوان پاداش به او بپردازید، حال اگر از اشخاصی که او شما را به آنها معرفی کرده کسی خریدی انجام ندهد شما موظف به پرداخت هیچ مبلغی نیستید. نمونههای زیادی از سرویس همکاری در فروش در ایران و خارج از ایران وجود دارد که کاربر با عضویت در آن میتواند لینک معرفی محصول خود را بردارد و از آن برای معرفی محصول و کسب درآمد استفاده کند. فروشگاه آمازون یکی از بزرگترین سیستمهای همکاری در فروش را در دنیا دارد و بسیاری از افرادی که در شبکههای اجتماعی تولید محتوا میکنند با گذاشتن لینک خرید محصول از آمازون از این سیستم کسب درآمد میکنند.
8.بازاریابی محتوایی – کانتنت مارکتینگ (Content Marketing):
محتوا پادشاه است. حتما شما هم تابحال این جمله معروف بیل گیتس موسس شرکت مایکروسافت را شنیدهاید. حقیقتا محتوا پادشاه کسبوکار آنلاین و بازاریابی دیجیتال است. بازاریابی محتوایی یکی از بهترین انواع شاخههای دیجیتال مارکتینگ است. در بازاریابی محتوایی هدف این است که با تولید و انتشار محتوای درست و اصولی با توجه به نیاز مخاطب، او را از برند خود آگاه و مطلع سازیم و خود را یک مرجع در حوزه کاری خود معرفی کنیم، با انتشار محتوای خوب و برطرف کردن سوالات و دغدغههای مخاطب میتوانیم توسط مخاطب به اشتراک گذاشته شویم و به اشخاص مختلف معرفی شویم، به عنوان مثال اگر شما صاحب یک لباس فروشی هستید میتوانید با توجه به سوالات و دغدغههای مخاطب محتواهایی نظیر انواع ست کردن لباس، انواع مدل بستن شال، نحوه درست اتو کردن لباس و غیره تولید کنید، با این کار نه تنها در نظر مخاطب یک مرجع خوب در حوزه لباس به حساب میآیید بلکه محتوای شما به تصمیم مشتری برای خرید جهت میدهد و اگر تصمیم به خرید لباس بگیرد به شما مراجعه خواهد کرد همچنین محتوای شما چون جنبهی برطرف کردن سوال و دغدغه مخاطب را داشته ممکن است آن را با دوستان خود نیز به اشتراک بگذارد. بازاریابی محتوا به شدت میتواند در کسبوکار شما تاثیرگذار باشد و هر کسبوکاری با استراتژِی درست میتواند بازدهی خوبی از این شیوه مارکتینگ دریافت کند.
9.بازاریابی موبایلی (Mobile Marketing):
کمتر کسی هست که در عصر ارتباطات از موبایل استفاده نکند، درواقع اغلب مردم روزانه زمان زیادی را صرف استفاده از موبایل خود میکنند. از اینرو میتوان از موبایل به عنوان یک کانال مناسب برای تبلیغات استفاده کرد. نکاتی مانند بهینهسازی صفحات وب سایت در موبایل که به آن طراحی واکنشگرا یا ریسپانسیو (Responsive) گفته میشود، توجه به نحوه نمایش ایمیل ارسالی در موبایل، سرعت بارگذاری وب سایت در موبایل و غیره میتواند بسیار در این امر مهم باشد. همچنین از جمله ابزارهای بازاریابی موبایلی میتوان به QR Code و NFC و حتی واقعیت مجازی و واقعیت افزوده اشاره کرد. به طور کلی اقداماتی که برای جذب مخاطب و ارتباط بیشتر مخاطب از طریق موبایل انجام میگیرد بازاریابی موبایل نام دارد.
10.اینفلوئنسر مارکتینگ:
اینفلوئنسرها افراد تاثیرگذاری هستند که معمولا در شبکههای اجتماعی مخاطب زیادی دارند و معرفی یک محصول یا برند توسط آنها میتواند با استقبال زیاد مخاطبان آنها مواجه شود. اینفلوئنسر مارکتینگ به نوعی از بازاریابی گفته میشود که شما از یک اینفلوئنسر میخواهید که تبلیغ محصول یا کسبوکار شما را انجام دهد، حالا یا به شکل ویدیو، عکس و یا متن، از آنجایی که اغلب اینفلوئنسرها امروزه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام مشغول به فعالیت هستند میتوان اینفلوئنسر مارکتینگ را زیرمجموعهای از بازاریابی شبکههای اجتماعی دانست، این دسته از افراد به واسطه مخاطبان زیادی که دارند میتوانند برای تبلیغات گزینه مناسب و خوبی باشند، اما در نظر داشته باشید که اینفلوئنسر مارکتینگ شاید برای همهی کسبوکارها مناسب نباشد، پس ابتدا پرسونا مخاطب، هدف، استراتژی و نوع خدمت یا محصولی که ارائه میدهید را بررسی کنید، از مشاوران تبلیغات آنلاین کمک بگیرید و سپس تصمیم بگیرید که اینفلوئنسر مارکتینگ برای شما گزینه مناسبی است یا خیر. این روزها تعداد اینفلوئنسرها و بلاگرهایی که در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند بسیار زیاد است و انتخاب اینکه کدام اینفلوئنسر برای تبلیغ شما مناسب است باید با دانش و تجربه بالا انجام شود. صرف داشتن مخاطب (فالوور) زیاد نمیتواند موفقیت تبلیغ شما را تضمین کند.
اطلاعات بیشتر: اینفلوئنسر مارکتینگ چیست و اینفلوئنسر کیست؟
دیجیتال مارکتینگ برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟
بازاریابی دیجیتال میتواند برای هر کسبوکاری مفید باشد و بازدهی خوبی را برای آنها به ارمقان بیاورد، اما نیاز به برنامه بلند مدت و اصولی دارد،
ساخت یک صفحه در اینستاگرام و گذاشتن پست درسته که جزء فعالیتهای دیجیتال مارکتینگ حساب میشود اما برای موفقیت در آن باید دانش کاملتری از دیجیتال مارکتینگ کسب کنید و فعالیت خود را به صورت اصولی پیش ببرید. انتخاب کانال دیجیتال مارکتینگ بسته به نوع کسبوکار شما متفاوت است. باید حتما به نوع کسبوکار خود توجه داشته باشید که آیا کسب و کار شما B2B است یا B2C، مخاطب هدف شما چه کسانی هستند و کجا میتوانید به خوبی به مخاطب خود دسترسی داشته باشید.
اگر صاحب کسبوکار B2B هستید به این معنی هست که مشتریان شما مردم و اشخاص عادی نیستند و خدمات شما فقط به شرکتها و کسبوکارهای دیگر ارائه میشود، استراتژی شما باید طوری باشد که سعی کنید صاحبان کسبوکارها با کارشناسان فروش شما تماس بگیرند و درخواست استفاده از خدمات شما را بدهند.
اگر صاحب یک کسب و کار B2C هستید هدف و پرسونای شما متفاوت هست، در اینجا به عنوان مثال مخاطب شما اشخاص و افراد عادی هستند که به دنبال خرید یک محصول میباشند و هدف شما باید هدایت این اشخاص به سمت وب سایت خود باشد، تماس با کارشناسان فروش در اینجا ضرورتی ندارد و تمرکز شما بر این است که مخاطب بتواند راحتتر و سریعتر خرید را انجام دهد، در اصطلاح بازاریابی هدف این است که Customer Journey خوبی را طراحی و اجرا کنید.
دیجیتال مارکتینگ چقدر هزینه دارد؟
این امر کاملا به استراژی و هدف کسبوکار شما بستگی دارد، بهتر از قبل از شروع کار یک برنامه ریزی مناسب برای مدیریت هزینههای خود داشته باشید. ممکن است در شروع کار، دیجیتال مارکتینگ را خود شما بدون هزینه برای کسبوکارتان انجام دهید اما به مرور بودجه مشخصی را به صورت مداوم به آن اختصاص دهید. طبیعی است که هرچقدر بودجه بیشتری برای این موضوع اختصاص دهید نتیجه بهتر و سریعتری دریافت خواهید کرد. برخی از استارتاپها بخش اعظم سرمایه دریافتی خود را صرف دیجیتال مارکتینگ میکنند تا اولین مشتریان خود را جذب کنند.
مشاغل دیجیتال مارکتینگ:
با توجه به نکات گفته شده و ابزارهای معرفی شده، مشاغل و تخصصهای مختلفی دراین حوزه وجود دارد که با توجه به علاقه و توانایی خود میتوانید درهرکدام مشغول به فعالیت شوید. به عنوان مثال مدیر بازاریابی دیجیتال، کارشناس دیجیتال مارکتینگ، کارشناس تولید محتوا، مدیر تبلیغات آنلاین، کارشناس شبکههای اجتماعی، ادمین شبکههای اجتماعی، کارشناس سئو و بازاریابی موتورهای جستجو و غیره
هرچقدر تیم دیجیتال مارکتینگ بزرگتر شود فعالیتها در آن تخصصیتر خواهد شد. برای مثال در یک تیم کوچک ممکن است تمام فعالیتهای مربوط به شبکههای اجتماعی به یک فرد سپرده شود اما در تیمهای بزرگ ممکن است افراد بیشتری با تخصصهای متفاوت مدیریت شبکههای اجتماعی را بر عهده بگیرند.
مدیر دیجیتال مارکتینگ (مدیر بازاریابی دیجیتال):
باید تقریبا به تمامی زمینههای دیجیتالمارکتینگ مسلط باشد، بتواند استراتژی تعریف کند، نقشه راه کسبوکار را مشخص کند و تیم اجرایی را برای رسیدن به اهداف تعیین شده راهنمایی کند، یکی از بارزترین ویژگیهای یک مدیر توانایی رهبری میباشد پس اگر میخواهید به یک مدیر دیجیتال مارکتینگ خوب تبدیل شوید باید علاوه بر یادگیری مهارتهای دیجیتال مارکتینگ، تواناییهای مدیریت را در خود تقویت کنید.
کارشناس شبکههای اجتماعی یا ادمین شبکههای اجتماعی:
یکی از مشاغلی که در چندسال اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته ادمین شدن برای صفحات شبکههای اجتماعی و توانایی مدیریت آن است، بدیهی است که برای اینکار شما نیاز دارید تا در قسمت بازاریابی شبکههای اجتماعی، که در بالا به توضیح آن پرداختیم، عمیقتر شوید و به متخصص شدن در این حوزه فکر کنید. به عنوان یک کارشناس وظایف مختلفی همچون برنامه ریزی، تولید محتوا، انتشار محتوا، پاسخگویی به مشتریان، تعامل با مخاطبان و غیره را دارید و باید با انجام درست آنها سعی در رشد کسبوکار در شبکههای اجتماعی داشته باشد. این شغل با توجه به نوع کسبوکار ممکن است وظایف متفاوتی داشته باشد. ممکن است همه فعالیتها به یک نفر سپرده شود و یا به صورت تخصصیتر برنامه ریزی و مدیریت محتوا بر عهده این فرد باشد.
کارشناس تولید محتوا:
اگر به نویسندگی و جمع آوری اطلاعات از منابع مختلف علاقه دارید شما میتوانید یک کارشناس تولید محتوا شوید. برای اینکه بتوانید یک کارشناس تولید محتوا باشید باید به مهارتها و ابزارهای تولید محتوا به خوبی مسلط باشید، باید حتما به طور روزانه مطالعه داشتهباشید، منابع خوب محتوایی را دائما مطالعه کنید و همیشه سعی کنید دانش خود را به روز نگه دارید، محتوا بخش بسیار مهمی است که باید حتما به شکل اصولی کار شود تا بتوانید با استفاده از آن مخاطب جذب کنید، بگذارید یک مثال بزنم، در زندگی روزمره اگر نگاه کنیم میبنیم که همیشه فیلم و سریالی که خوب ساخته شده توجه مارا به کمپانی سازنده و کارگردان جلب میکند و پیگیر کارهای بعدی آنها هستیم، این دقیقا کاری است که یک محتوای خوب میکند و در ذهن اشخاص جای خود را باز میکند. اما بسیار فیلم و سریالهایی بودند که حتی الان اسم آنها را هم به خاطر نمیآوریم. پس محتوای خوب بسیار بسیار مهم است و تولید محتوای خوب کار آسانی نیست، اگر علاقه دارید که به عنوان کارشناس تولید محتوا مشغول به کار شوید حتما مطالعه زیادی در خصوص نحوه تولید محتوای خوب و اصولی داشته باشید و بازاریابی محتوایی را یاد بگیرد.
مدیر تبلیغات آنلاین:
به عنوان یک مدیر تبلیغات آنلاین باید همواره با استراتژی درست و برنامهریزی دقیق برای بودجه تخصیص داده شده، سعی کنید از انواع کانالهای تبلیغات آنلاین مانند تبلیغات بنری، تبلیغات همسان، تبلیغات ریتارگتینگ، پوش نوتیفیکیشن و غیره استفاده کنید تا جذب مخاطب و مشتری بیشتری داشته باشید، دقت کنید که رقابت در این حوزه همواره زیاد است و باید حتما با استراتژی و مدیریت درست وارد عمل شوید تا بتوانید بهترین نتیجه ممکن را دریافت کنید. مدیریت تبلیغات آنلاین نیاز به شناخت کامل روشهای تبلیغاتی، تسلط بر ابزارهای جمع آوری و آنالیز دادهها، توانایی ارائه گزارش و مطالعه نمونههای موردی از کمپینهای موفق تبلیغاتی است.
کارشناس سئو:
یکی از مهمترین و در عین حال شاید سختترین تخصصهای حوزه دیجیتال مارکتینگ سئو یا همان بهینه سازی موتور جستجو میباشد، علاوه بر آشنایی کامل به سئو و روشهای مختلف بهینهسازی وب سایت، باید کار با ابزارهای تحلیلی گوگل مانند گوگل انالیتیکس و سرچ کنسول را هم بلد باشید تا نتیجه فعالیتهای خود را تحلیل کنید و بر اساس آن قدم بعدی را بردارید. مسئولیتهای سئو بخشهای گوناگونی دارد، بخش فنی، سئو On-Page ، سئو Off-Page ، مدیریت محتوا و غیره که بسته به شرایط کسبوکار و بودجه این وطایف بین افراد تیم تقسیم میشود.
کارشناس بازاریابی موتورهای جستجو – کاشناس تبلیغات گوگل:
یکی دیگر از کارهایی که برای نشان دادن وب سایت در رتبههای اول گوگل استفاده میشود استفاده از سرویس تبلیغات گوگل است، سرویس تبلیغات گوگل (گوگل ادز) به شما این امکان را میدهد که با پرداخت هزینه در رتبههای اول نمایش داده شوید و اما اینکار هم بسیار رقابتی میباشد و نیاز دارد که شما به عنوان کارشناس تبلیغات گوگل برای گرفتن نمایش و کلیک بیشتر نسبت به رقبا، کامل به این ابزار مسلط شوید. کمپینهایی تبلیغات گوگل باید با دقت و نظارت مداوم مدیریت و بهینه سازی شود تا با کمترین هزینه بالاترین بازدهی ممکن دریافت شود.
اطلاعات بیشتر: چگونه در گوگل تبلیغ کنیم؟
متخصص بهینهسازی نرخ تبدیل: (CRO)
نرخ تبدیل یعنی نسبت تعداد مخاطبانی که بعد از ورود به سایت اقدام مورد نظر ما را انجام دادهاند، به تعداد کل بازدیدکنندگان. این اقدام میتواند خرید، ثبت نام یا پر کردن یک فرم باشد. برای مثال تعداد خریدهای انجام شده به نسبت تعداد بازدید وب سایت، متخصص بهینهسازی نرخ تبدیل باید با بررسی دقیق مسیر مشتری و قیف بازاریابی سعی بر افزایش این نرخ کند و با تحلیل دادهها و نتایج سعی در طراحی بهینهترین مسیر برای مخاطب و بهینه سازی عوامل موثر باشد تا تعداد بیشتری از بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کند.
استراتژیست محتوا: (Content Strategist)
به طور مختصر اگر بخواهیم این موقعیت شغلی را تعریف کنیم میتوانیم بگوییم استراتژیست محتوا کسی است که با برنامهریزی برای تولید، توزیع و مدیریت محتوای کاربردی سعی دارد که بهترین محتوا را برای مخاطب در بهترین زمان با استفاده از مناسبترین ابزار تولید و منتشر کند. همچنین برای اینکار از متخصص سئو، تیم تولید محتوا و تیم مارکتینگ کمک میگیرد تا با تحلیل نتایج و دادههایی که دریافت میکند بهترین استراتژی را ترسیم کند. استراتژیست محتوا نیاز است تا تجربه زیادی در بازاریابی محتوا داشته باشد.
کمپین منیجر یا مدیر کمپین تبلیغاتی:
به کسانی که اجرای یک کمپین تبلیغاتی را از ابتدای شروع تا پایان، برنامه ریزی، بررسی و مدیریت میکنند، کمپین منیجر گفته میشود، درواقع یک مدیر کمپین، برنامهریزی، اجرا، پیگیری و ارزیابی یک برنامه مشخص تبلیغاتی و بازاریابی را بر عهده دارد.
متخصص بازاریابی ایمیل:
متخصص ایمیل مارکتینگ باید برای جمع آوری ایمیل (Lead Generation) و ارسال ایمیلها برنامه ریزی کند، یک طرح و استراتژی تبلیغاتی مناسب بچیند تا با اجرای یک کمپین تبلیغات ایمیلی باعث شود افراد دوباره از خدمات و پیشنهادات ویژه یک کسبوکار آگاه شوند و اقدام به خرید یا استفاده از خدمات کنند. یکی از کارهای مهمی که با ایمیل مارکتینگ میتوان انجام داد بازگرداندن مشتریان برای خرید مجدد است و یک متخصص ایمیل مارکتینگ میتواند به خوبی برای این فرایند برنامه ریزی کند.
کارشناس تجزیه و تحلیل داده (Data Analysis):
کارشناس تجزیه و تحلیل داده همانطور که از اسمش پیداست مسئول تحلیل و تفسیر دادهها میباشد و باید این دادههارا پس از تحلیل به اطلاعات کاربردی تبدیل کند تا بتواند با استفاده از آنها به تصمیمگیری و استراتژیهای بازاریابی کمک کند. مهمترین ویژگی دیجیتال مارکتینگ این است که دادهها به صورت شفاف قابل تحلیل و برسی است. متخصصین داده حتی زمانی که تخصص و تجربه زیادی در این زمینه دارند به عنوان دانشمند داده (Data Scientist) نیز شناخته میشوند که در این مرحله به دانشهای گوناگونی مثل برنامه نویسی نیز مسلط خواهند بود.
استراتژیست دیجیتال مارکتینگ:
یک استراتژیست دیجیتال مارکتینگ به کسبوکارها برای داشتن یک استراتژی و برنامه مناسب دیجیتال مارکتینگ کمک میکند. انتخاب سگمت مشتریان، انتخاب کانال مناسب برای تبلیغات، تعیین بودجه مورد نیاز، هدف گذاری برای نتایج و همه این موارد جزو وظایف استراتژیست محتوا است.
بلاگر:
کسی که مشغول نوشتن مقالات سایت و تولید محتوای متنی با توجه به نیاز و دغدغه مخاطب میباشد را بلاگر مینامند. بلاگرها گاهی به صورت شخصی محتوا تولید میکنند و از طریق تبلیغات یا سیستمهای همکاری در فروش درآمد کسب میکنند.
کارشناس محتوای بصری:
وظیفه اصلی یک کارشناس محتوای بصری برجستهکردن هویت سازمانها میباشد، در این راستا آنها از ابزارهای مختلف برای هویت دادن به محتوا استفاده میکنند. این هویت شامل اشکال، رنگها، عکاسی، انیمیشن و غیره میباشد.
قیف بازاریابی دیجیتال چیست؟
قیف بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing Funnel) یک ابزار تحلیلی میباشد که به شما کمک میکند تا بدانید چطور یک مشتری بالقوه به مشتری بالفعل تبدیل میشود. همانطور که مراحل مختلف را در عکس مشاهده میکنید به طور کلی مسیری که باید طی شود تا یک مشتری وفادار داشته باشیم، در این مدل به چهار دسته تقسیم میشود، ابتدا مخاطب باید پیشنهاد و خدمات مارا ببیند و نسبت به برند ما آگاهی پیدا کند، سپس با بازدید از خدمات و محصولات ما، که معمولا از طریق وب سایت و شبکههای اجتماعی صورت میگیرد، تبدیل به مشتری راغب میشود، سپس این مشتری راغب اگر محصولات یا خدمات ما را مناسبترین گزینه برای نیاز خود تشخیص دهد مشتاق به استفاده از آن میشود و در مرحله بعد با خرید از محصول یا استفاده از خدمات ما تبدیل به مشتری بالفعل میگردد و بعد از این مرحله اگر این اتفاق تکرار شود میتوان گفت که این شخص به یک مشتری وفادار برای ما تبدیل شدهاست.
کلیه مراحلی که در این مدل توضیح داده شد را به اختصار مدل AIDA مینامند که شامل:
Awareness: آگاهی
در این مرحله که دهانه قیف را تشکیل میدهد شما تلاش میکنید که مخاطبان هدف خود را نسبت به محصولات و خدمات خود آگاه کنید و با استفاده از تولید محتوا، انواع روشهای تبلیغات آنلاین و سئو اقدام به این کار میکنید.
Interest: علاقهمند شدن
مخاطب در این مرحله به بازدید از محتوا و خدمات و محصولات ما میپردازد و به نوعی میتوان گفت نسبت به برند ما علاقهمند میشود.
Desire: اشتیاق و تمایل به استفاده
در این مرحله مخاطب اگر ما را بهترین گزینه برای خواستهی خود تشخیص دهد مشتاق به خرید یا استفاده از خدمات ما میشود. این مرحله را مرحله تصمیم گیری (Decision) نیز مینامند.
Action: اقدام
در این مرحله که مرحله پایانی قیف بازاریابی میباشد، مخاطب اقدام به خرید میکند و تبدیل به مشتری ما میشود.
بهترین کتابهای حوزه دیجیتال مارکتینگ
کتاب قبایل نوشتهی ست گودین
(Tribes – We Need You to Lead Us – Seth Godin)
یکی از بهترین کتابهای این حوزه کتاب قبایل است که نویسنده آن ست گودین میباشد، این کتاب در ایران توسط انتشارات آموخته منتشر شدهاست، در این کتاب تمایل ذاتی انسان به تشکیل گروه و اجتماع بیان میشود و عنوان میکند که جوامع چگونه از یک ایده و رهبر پیروی میکنند. در ادامه در مورد استفاده از اینترنت برای هدایت یک کسبوکار شما را راهنمایی کرده و به شما یاد میدهد چگونه خطر کرده و متفاوت باشید تا بتوانید به رهبر ایده آلی تبدیل شوید.
کتاب ایده عالی مستدام نوشتهی برادران هیث
(Made to Stick – Why Some Ideas Survive and Others Die – Heath Brothers)
این کتاب در ایران با عنوان “ایده عالی مستدام” توسط انتشارات آریاناقلم منتشر شده است و کمک میکند که در ایدهپردازی و مفهوم سازی ایدهها بهتر عمل کنید. این کتاب تئوری حافظه Velcro را توضیح میدهد و میتوانید ارتباطات موثرتری داشته باشید.
کتاب چگونه میخواهیم متفاوت فکر کنیم نوشتهی روهیت بهارگاوا
(Non-Obvious: How to Think Different – Rohit Bhargava)
کتاب چگونه میخواهیم متفاوت فکر کنیم توسط روهیت بهارگاوا (Rohit Bhargava) نوشته شده است. این کتاب عنوان میکند که هر بازاریاب نیاز دارد که کارهای متفاوت و مختلفی را انجام دهد تا محصولی که دارد دیده شود. همچنین پیشبینی رفتار مصرفکننده را امری حیاتی عنوان میکند و برای بازاریابانی که میخواهند متفاوت فکر کنند بسیار کاربردی خواهد بود.
کتاب مدیریت بازاریابی نوشتهی فیلیپ کاتلر
(Marketing Management – Kotler)
کتاب مدیریت بازاریابی توسط فیلیپ کاتلر، پدرعلم بازاریابی، نوشته شده است.این کتاب در ایران توسط انتشارات آموخته منتشر شده است، در این کتاب اصول اولیه این علم مورد بررسی قرار میگیرد. همچنین معانی و اصول بازاریابی را به خوبی توضیح داده و بعد از خواندن این کتاب دید جامع و کاملی در این حوزه پیدا خواهید کرد.
کتاب راهنمای جامع پرسوناها در بازاریابی درونگرا نوشتهی آژانس هوشمند اسمارت باگ
(The Ultimate Guide to Inbound Marketing Persona – Smartbug)
همانطور که میدانید یکی از مهمترین عوامل در رشد یک کسبوکار و افزایش فروش شناخت دقیق مخاطب است. شما وقتی پرسونای دقیقی را در ابتدای کار بتوانید داشته باشید در ادامه مسیر موفقتر عمل خواهید کرد، در این کتاب که در چهار فصل تدوین شده است، به طور کامل با پرسونای خریدار آشنا میشوید و نحوه ساخت آن را یاد میگیرید. این کتاب در ایران توسط انتشارات برآیند منتشر شدهاست.
کتاب بازاریابی خرده فروشی دیجیتال نوشتهی داریو سیپوس
(Digital Retail – Dario Sipos)
بسیاری از مردم امروزه خریدهای روزانه خود را از اینترنت انجام میدهند و اگر شما کسبوکاری دارید که با خردهفروشی در ارتباط است این کتاب میتواند به شما بسیار کمک کند که یک شروع خوب و قدرتمند داشته باشید و از بازاریابی خردهفروشی به درستی استفاده کنید و سودآوری بالایی را بدست آورید. این کتاب در ایران توسط انتشارات بادکوبه منتشر شدهاست.
برای معرفی کتابهای بیشتر مقالهی برترین کتابهای دیجیتال مارکتینگ را مطالعه کنید
اصطلاحات رایج و مهم بازاریابی دیجیتال:
(Inbound Marketing) بازاریابی درونگرا – بازاریابی داخلی
زمانی که شما با استفاده از تولید محتوای ارزشمند سعی کنید که مخاطب را به سمت خود جذب و به مشتری تبدیل کنید، شما درحال انجام بازاریابی درونگرا هستید، در بازاریابی درونگرا مخاطب با تبلیغات مستقیم جذب کسبوکار شما نمیشود بلکه با توجه به محتوای شما تصمیم میگیرد که به عنوان مشتری از خدمات شما استفاده کند، پس محتوا نقش مهمی را در این مدل بازاریابی دارد و از همه مهمتر این است که در این روش خود مشتری به سراغ شما میآید.
(Outbound Marketing) بازاریابی برونگرا – بازاریابی بیرونی
برخلاف مورد اول این مورد کاملا به انجام تبلیغات و بازاریابی به روش مستقیم میپردازد که به انواع کانالها و ابزارهای آن به طور مختصر اشاره کردیم، در بازاریابی بیرونی یا برونگرا برخلاف درونگرا، این شما هستید که به سراغ مشتری میروید.
(Affiliate Marketing) همکاری در فروش
همکاری در فروش یا افیلیت مارکتینگ همانطور که از اسمش پیداست یک سیستم همکاری و مشارکت در فروش میباشد و میزان مبلغ پرداختی شما بابت این مدل تبلیغات بسته به میزان فروشی است که اتفاق میافتد.
(Content Marketing) بازاریابی محتوایی
بازاریابی محتوایی یکی از بهترین انواع شاخههای دیجیتال مارکتینگ است. در بازاریابی محتوایی هدف این است که با تولید و انتشار محتوای درست و اصولی با توجه به نیاز مخاطب، او را از برند خود آگاه و مطلع سازیم و خود را یک مرجع در حوزه کاری خود معرفی کنیم.
(E-mail Marketing) بازاریابی ایمیلی
یکی از قدرتمندترین ابزارهای ارتباطی و اطلاع رسانی که بسیار در کسبوکارهای آنلاین استفاده میشود ایمیل مارکتینگ است. در این روش شما نیاز به یک بانک ایمیل از مشتریان و کاربران خود دارید تا در صورت نیاز اخبار و اطلاعیههای خود را به سمع و نظر آنها برسانید.
(Social Media Marketing) بازاریابی شبکههای اجتماعی
بازاریابی شبکههای اجتماعی یعنی اقدام به ایجاد فروش و معرفی محصول به مخاطبان از طریق شبکههای اجتماعی که این مدل به واسطه ارتباط دوطرفهای که بین مشتری و کسب و کار شکل میگیرد از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که مشتری میتواند نظر خود را بنویسد، لایک کند و یا شما را با دوستان خود به اشتراک بگذارد.
(Conversion Rate) نرخ تبدیل
نرخ تبدیل یعنی تعداد کاربرانی که از میان کل کاربران وارد شده به وب سایت شما هدفی که مد نظر داشتهاید(خرید،ثبتنام،بازدید از کل صفحه و غیره) را انجام دادهاند، برای مثال از هر صد کاربری که وارد وب سایت شما شده، بیست نفر در سایت ثبتنام کردهاند پس نرخ تبدیل شما در اینجا بیست درصد میباشد.
(Bounce Rate) نرخ پرش
نرخ پرش یعنی از کابرانی که وارد وب سایت شما شدهاند چه تعداد بدون اینکه اقدام خاصی انجام دهند وب سایت شما را ترک کردهاند و بر روی هیچ لینکی کلیک نکردهاند. در واقع از همان صفحهای که واردش شدهاند خارج شدهاند.
(Click Through Rate – CTR) نرخ کلیک
نرخ کلیک یعنی درصد کلیکهای انجام شده بر روی تبلیغ شما به نسبت تعداد نمایش آن. کاربرانی که تبلیغات شما را مشاهده کردهاند (اعم از انواع تبلیغات کلیکی، تبلیغات گوگل، ایمل و غیره) چند درصد روی آن کلیک کرده و وارد وب سایت شما شدهاند. برای مثال اگر ۱۰۰۰ نفر تبلیغ شما را مشاهده کنند و ۱ نفر بر روی آن کلیک کند نرخ کلیک شما ۰.۱٪ میباشد.
(Organic Traffic) ترافیک طبیعی
ترافیک طبیعی که به آن ترافیک ارگانیک هم گفته میشود شامل ورودیهای وب سایت از طریق موتورهای جستجو است، به عنوان مثال شما در گوگل سرچ میکنید آژانس دیجیتال مارکتینگ و وب سایت ادنگاه را مشاهده و روی آن کلیک میکنید. این نوع ورودی برای ادنگاه یک ورودی ارگانیک به حساب میآید.
(Paid Traffic) ترافیک پولی
برخلاف ترافیک طبیعی که در ازای کلیکهایی که دریافت میکنید هزینهای نمیپردازید در این نوع ترافیک شما هزینه پرداخت میکنید تا به کاربران نمایش داده شوید و از انواع روشهای تبلیغات کلیکی بهره میبرید، در این روش در واقع شما با پرداخت هزینه میخواهید که ورودی دریافت کنید.
(Landing page) صفحهی فرود – لندینگ پیج
صفحهی فرود یا لندینگ پیج در واقع آن صفحهای از وب سایت شما میباشد که کاربر با کلیک بر روی لینک تبلیغ وارد آن میشود، لندینگ پیج شما هرچه رابط و تجربه کاربری بهتری داشته باشد در تحقق اهداف بازاریابی شما موثرتر عمل میکند، پس با توجه به کمپین و هدفی که دارید باید یک لندینگ پیج مناسب طراحی کنید.
(User Interface – UI) رابط کاربری
رابط کاربری یا User Interface آن محیط نرمافزاری و طراحی ظاهری هر سیستمی است کاربر هدف با آن تعامل دارد. رابط کاربری علاوه بر زیبای ظاهری و جذاب باید کاملا بهینه طراحی شود تا مخاطب بتواند به سادگی از آن استفاده کند و در عین حال زیبایی هم داشته باشد.
(User experience – UX) تجربه کاربری
در تکمیل مورد قبلی باید علاوه بر طراحی یک رابط کاربری مناسب توجه داشته باشید که کاربر تجربهی خوبی از استفاده از وب سایت شما داشته باشد، برای مثال شما میتوانید یک رابط کاربری بسیار زیبا طراحی کنید اما کاربر نتواند به راحتی دکمه خرید را پیدا کند، در این صورت یک تجربه کاربری منفی خواهد داشت، پس باید علاوه برظاهر زیبا به این مسئله هم بپردازید.
(Call To Action – CTA) کال تو اکشن یا فراخوان به عمل
کال تو اکشن یا فراخوان به عمل یعنی شما از مخاطب بخواهید که اقدام مورد نطر شمارا انجام دهد. این اقدام میتواند اشتراک گذاری محتوا، نوشتن نظر، ثبت نام در سایت و غیره باشد.
(Return On Investment – ROI) نرخ بازگشت سرمایه
کل فرایند بازاریابی، چه به شکل سنتی و چه به شکل دیجیتال، اغلب با هدف افزایش فروش و سودآوری انجام میشود پس باید همواره نرخ بازگشت سرمایه را بررسی و طبق آن اقدام کنیم، نرخ بازگشت سرمایه را میتوان اینگونه تعریف کرد: نسبت درآمد کسب شده به هزینه پرداخت شده برای تبلیغات.
(mpressionا) ایمپرشن یا تعداد نمایش
به تعداد دفعاتی که محتوا یا تبلیغ شما نمایش داده شود ایمپرشن گفته میشود، ممکن است یک کاربر بیشتر از یکبار محتوای شما را ببنید، درواقع ایمپرشن به تعداد منحصر به فرد کاربران کاری ندارد و تعداد دفعاتی که دیده میشود را حساب میکند.
(Search Engine Optimization – SEO) سئو یا بهینهسازی موتور جستجو
بهینهسازی موتور جستجو یا همان سئو یکی از پر استفادهترین راههای افزایش بازدید وب سایت شما از طریق موتورهای جستجو میباشد، که در صدر لیست این موتورهای جستجو گوگل قرار دارد، پس برای اینکه وب سایت ما در صفحه نتایج گوگل جزء رتبه های اول نمایش داده شود باید توجه ویژهای به سئو وب سایت خود داشته باشیم.
(Search Engine Marketing) بازاریابی در موتور جست و جو
در بازاریابی موتور جستجو هدف ما گرفتن ترافیک از گوگل است اما به شکلی متفاوت از اتفاقی که در سئو میافتاد، به زبان ساده در بازاریابی موتورهای جستجو، ما با پرداخت هزینه از موتور جستجو میخواهیم که وب سایت ما را تبلیغ کند و این تبلیغ اغلب به شکل نشان دادن جزء رتبههای اول میباشد.
(KPI ) شاخص کلیدی عملکرد
KPI در واقع پارامترهایی است که با آنها میزان تحقق اهداف را ارزیابی کنیم. هر فعالیتی در دیجیتال مارکتینگ شاخص کلیدی خود را دارد برای مثال شاخص کلیدی عملکرد در سئو میتواند تعداد کلیکهای ورودی از گوگل یا رتبه وب سایت در نتایج جتسجو باشد.درست است که معمولا هدف تمام فعالیتهای دیجیتال ماترکتینگ افزایش فروش و درآمد است اما عملکرد هر کدام از فعالیتها با شاخص مختص به خود میبایست سنجیده شود.
آژانس دیجیتال مارکتینگ چیست؟
اهداف یک آژانس دیجیتال مارکتینگ بسته به خواسته کارفرما تعیین میشود اما در حالت کلی، هدف برندسازی و افزایش فروش میباشد که برای محقق شدن آن، از جدیدترین ابزارها و سرویسها جهت افزایش بازدید، تحلیل دقیق رقبا، اجرا و بهینهسازی کمپینهای مختلف و … استفاده میشود.
ادنگاه یک آژانس دیجیتال مارکتینگ موفق است که فعالیت خود را از سال 1394 آغاز کرده و با بیش از شش سال فعالیت تخصصی در حوزهی تبلیغات اینترنتی شامل وب، اپلیکیشنهای موبایل، شبکههای اجتماعی و دیگر پلتفرمهای دیجیتال، بدون شک یکی از حرفهایترین آژانسهای دیجیتال مارکتینگ میباشد، ادنگاه هماکنون یک آژانس ۳۶۰ درجهی دیجیتال مارکتینگ است که کلیهی خدمات ضروری برای کسبوکارهای آنلاین را در سبد خدمات خود ارائه میدهد.
جمع بندی:
در این مقاله تلاش کردیم تا مفاهیم کلی دیجیتال مارکتینگ را برای شما شرح دهیم تا در صورتی که علاقه مند هستید بیشتر جستجو کنید و مهارت خود را با اطلاعات تخصصی بیشتر بالا ببرید. شما هم اگر پیشنهادی برای کاملتر شدن این مقاله دارید لطفا برای ما کامنت بگذارید.