در اولین قسمت از آموزش گوگل آنالیتیکس، با فواید این سرویس و نحوه ثبت نام و ورود به آن آشنا شدیم. در این بخش از آموزش گوگل آنالیتیکس ، قصد داریم تا شما را با داشبورد و اجزای مختلف آن آشنا کنیم. با آکادمی ادنگاه همراه باشید.
اولین چیزی که در صفحه گوگل آنالیتیکس مشاهده می کنید، مختصری از وضعیت مخاطبان سایت شماست. یک طرح کلی که به شما می گوید همین حالا چند نفر در سایت شما مشغول گشت زنی هستند. اگر تنظیمات را به درستی پیاده کرده باشید، گوگل آنالیتیکس این امکان را به شما می دهد تا اطلاعات زیادی را به صورت جزیی مورد بررسی قرار دهید.
اگر کسی در سایت شما باشد، زیر عنوان “هم اکنون” تعداد افراد را می نویسد تا بدانید که ترافیک سایت شما در چه وضعیتی است. جدول مقابل این عدد شما را نسبت به زمانی که در سایت صرف می کنند آگاه می کند. اینکه هر کاربر چه زمانی را بر حسب دقیقه و یا ثانیه در صفحات سپری کرده. در زیر جداول کوچک آمار دقیقی از مخاطب خود کسب می کنید. اینکه در کدام نقطه از دنیا قرار دارد و با آی پی چه کشوری وارد سایت شما شده است. همه ی این اطلاعات در زیرفهرست “Real Time” قرار دارد که در یک ستون در طرف راست قرار گرفته و شامل بخش هایی مثل بررسی اجمالی، موقعیت های مکانی، رویدادها، رفتار کاربان و نرخ تبدیل کلیک است. مشابه همین بخش ها، در سایر منوها نیز پیدا می شود. مثلا در منوی مخاطبان می توانید یک بررسی اجمالی از کاربران داشته باشید که مفیدتر از اطلاعات کاربران زمان حال است.
مروری بر منوی مخاطبان
اگر کد را به هدر سایت خود اضافه کرده باشید، پس از اندکی گوگل آنالیتیکس اطلاعات دقیقی از رفتار کاربران شما گردآوری می کند و در این بخش بصورت تفصیلی با تاریخ و اطلاعات جزئی نگهداری می کند. از میان همه ی این اطلاعات، پنج مفهوم اصلی که بیشترین ارزش را دارند، بصورت گراف های آّی رنگ در طرف چپ بخش اصلی قابل مشاهده است. این اطلاعات شامل تعداد کاربران، سشن ها، بازدید کاربران از صفحات مختلف، میانگین زمانی بازدید، و سشن های جدید است. این اطلاعات بصورت کلی به شما نشان می دهد که مخاطبان شما چطور از محتوای سایت شما استفاده می کنند و چقدر اطلاعاتی که در سایت قرار داده اید ، آنها را درگیر می کند.
زیر این گراف های آبی رنگ، جدولی قرار دارد که موقعیت ژئوپولیتیک کاربران را نمایش می دهد: زبان آنها، کشوری که از آنجا وارد سایت شما شده اند، شهری که در آن زندگی می کنند، و مسائلی که به سیستم عامل آنها مربوط می شود. مثلا آیا با اندروید وصل شده اند یا ios و از این تعداد چه درصدی شامل چه کاربرانی می شده است.
پس از بررسی اجمالی، به بخش کاربرا فعال می رسیم. نکته مهمی که باید در خصوص گراف کاربران فعال به آن اشاره کنیم بازه های زمانی و کیفیت کاربران است. گوگل آنالیتیکس کاربران فعال را دو بار نمی شمارد و آماری که به شما در این صفحه اعلام می کند، در بازه های 7 روزه و به ازای کاربران منحصر به فرد و یونیک است. پس اگر یک کاربران دوبار وارد سایت شما شود و سشن بگیرد، دراین گراف تنها یک بار شمرده می شود. گوگل لیستی از سگمنت های پیش فرض را آماده کرده است که شما می توانید در بالای صفحه به آنها دسترسی پیدا کنید و بصورت مجزا، گراف آنها را مشاهده کنید. برای روشن شدن موضوع میتوانید به تصویر روبرو توجه کنید. این تصویر نشان می دهد که با افزودن تو آیتم محاسباتی جدید، دو گراف تازه به محاطبان اضافه می شود تا شما درک درستی از بخش های مختلف کاربران خود داشته باشید. مثلا چه تعداد از کاربران بصورت خود خواسته “organic traffic” و چه تعداد از طریق یک سایت دیگر و با لینک مستقیم “referral traffic” به سایت شما مراجعه کرده اند.
قرار دادن این اطلاعات در کنار یکدیگر درک صحیحی از نتایج تبلیغات بیرونی و کیفیت تولید محتوا و سئوی شما در اختیارتان قرار می دهد.