همۀ ما به اهمیت شبکه های اجتماعی در توسعۀ کسب و کار آگاهی داریم. برای همین ده نکته طلایی را آماده کرده ایم که در گسترش و درآمد زایی از طریق بازاریابی شبکه های اجتماعی به شما کمک خواهد. با ادنگاه همراه باشید.
در اولین قسمت دلایل خود را برای انتخاب درست یکی از شبکه های اجتماعی و تمرکز بر روی آن با شما درمیان گذاشتیم. سپس فواید بازسازی پروفایل را گفتیم و توضیح دادیم که چرا می بایست سایت خود را به شبکه اجتماعی متصل کنید و لینک های شبکۀ اجتماعی را در سایت قرار دهید. در ادامه، باقی مواردی را بیان می کنیم که به شما در افزایش درآمد از طریق شبکه های اجتماعی کمک شایانی خواهد کرد.
۶- تعادل میان دنبال کنندگان و کسانی که دنبال می کنید
این موضوع شاید در نگاه اول آنچنان دارای اهمیت نباشد، اما لازم است که میان کسانی که شما را دنبال می کنند و کسانی که شما برای آنها درخواست می فرستید تعادل همگونی برقرار باشد. این موضوع در شبکه های اجتماعی قدرتمندی مثل توئیتر، گوگل پلاس و پینترست دارای اهمیت بیشتری است. در ادامه دلایل این موضوع را باهم مرور خواهیم کرد:
الف)نرم افزارهای شبکه های اجتماعی از معیار و تناسب میان دنبال کنندگان و دنبالشوندگان برای سنجش محبوبیت شما استفاده می کند، پس اصلا لازم نیست که در خصوص اهمیت این موضوع صحبت کنیم.
ب) تعداد فالوئرها بر روی اعتماد مخاطبان تاثیر مستقیمی دارد. شما به کدامیک اعتماد بیشتری دارید: کسی که 100 نفر دنبال کننده و 1000 نفر دنبال شونده دارد، و یا کسی که 101 نفر دنبال شونده و 100 نفر دنبال کننده دارد؟
ج) به همان اندازه که مخاطبان به تعداد و کیفیت دنبال کنندگان شما اهمیت می دهند، موتورهای جستجو مثل گوگل نیز در صدد آنالیز این اطلاعات برای بهبود سئو هستند. برای همین بهتر است این نکته را به خاطر داشته باشید که جذب دنبال کنندگان زیاد بر روی شبکه های اجتماعی تاثیر زیادی بر سئوی سایت شما دارد.
7- استفاده از محتوای جذاب
دسترسی به محتوای جذاب در شبکه های اجتماعی دلیل اصلی بقای آنهاست. شما هم می بایست از این اصل پیروی کنید. فراموش نکنیدکه جذبه ی اصلی شبکه های اجتماعی در به اشتراک گذاری لحظات نابی است که عامه ی مردم از تماشای آنها لذت می برند و مایلند تا آنها را به اشتراک بگذارند. درست است که شبکه اجتماعی شما به سایت و کسب و کار آنلاین اتان متصل است، اما این موضوع دلیل نمی شود که شما از روح واقعی این شبکه ها فاصله بگیرید و روی محتوای سرگرم کننده خط قرمز بکشید.
پس به شعار “محتوا پادشاه است” عمل کنید و تا می توانید محتوای سرگرم کننده منتشر کنید. این دست محتوا بیشتر به اشتراک گذاشته می شود و بیشتر توسط مخاطبان دیده می شود. پیشنهاد می کنیم:
الف) مقالات و داستان هایی را منتشر کنید که با خط کاری شما در ارتباط باشد. مهم نیست که همه آنها لزوماً از وب سایت شما باشد.
ب) بهتر است برخی از اطلاعات حوزه کاری خود را با مخاطبان به اشتراک بگذارید. شیوه ی پیشنهادی ما به شما استفاده از تصاویر و اینفوگرافیک است. دریافت محتوا از تصاویر بسیار ساده است و به خوبی می تواند برد کاری شما را به نمایش بگذارد.
ج) روز خود را چگونه آغاز می کنید؟ شاید بسیاری از مخاطبان شما، علاقه ای به استفاده از محصولات شما نداشته باشند، اما استفاده از جملات مرتبط به سبک زندگی و محتوای انگیزشی به شما کمک میکند تا این مخاطبان را حفظ کنید. آنها برای آنکه به چنین جملات و متونی دسترسی داشته باشند، حاضرند به دنبال کردن شما ادامه دهند.
د) استفاده از محتوای خنده دار نیز می تواند راه حل درستی باشد.
ه) بهتر است از هشتگ های درستی استفاده کنید. استفاده از هشتگ های روز و گل درشت محتوای شما را در فهرست جستجوی روزانه قرار می دهد.
8- با برنامه ریزی چند پست در روز بگذارید، اما زیاده روی نکنید
یکی از مهمترین پرسش هایی که مبتدیان می پرسند این است که روزانه چند پست بگذاریم؟ پاسخ به این سوآل کار ساده ای نیست، چرا که با توجه به مخاطبان و کسب و کار شما متغیر است، اما می توان یک اصل کلی را تعمیم داد که پایبندی به آن می تواند به شما در ارتباط موثرتر با کاربران کمک کند:
1- شما می توانید هر اندازه که مایلید روی پروفایل شخصی خود در فیس بوک پست قرار دهید، اما اگر از پروفایل کاری خود استفاده می کنید، بهتر است روزی 1 یا 2 پست، و نهایتا هفته ای 7 پست منتشر کنید.
2- برای حساب توئیتر می توایند به هر تعدادی که تمایل دارید پست قرار دهید، چرا که پست بیشتر در توئیتر به معنای بیشتر دیده شدن است.
3- تعداد اندکی پست روزانه برای پینترست کفایت می کند.
4- فراموش نکنید که تعداد پست زیاد روی گوگل پلاس ممکن است برای شما نتیجه ی معکوس در پی داشته باشد.
9- مخاطبان خود را فالو بک کنید
بسیاری از کسانی که مدیریت شبکه های اجتماعی را به عهده دارند، از ریزش های آزاردهنده ناراحتند. مهمترین دلیل این ریزش ها عدم فالوبک است. بهتر است به کسانی که شما را فالو می کنند احترام بگذارید و هر از گاهی در لیست مخاطبان خود جستجو کرده و آن ها را به لیست کسانی که فالو کرده اید اضافه نمایید. این مسئله تاثیر عجیبی در روابط شما و کاربرانتان دارد.
10- صبور باشید
شاه کلید تمامی این توصیه ها صبر است. بهتر است صبور باشد و اجازه دهید که زمان بخشی از کار شما را به دست گیرد. بسیاری از شبکه های اجتماعی که در حال افزایش دایره کاربران خود بر روی آنها هستید، از قوانین جدی و سرسختانه ای برای افزایش تعداد مخاطبان پیروی می کنند. برای همین بهتر است این قوانین را به خوبی بدانید و از آنها پیروی کنید و هرگز فراموش نکنید که بزرگ شدن جامعه شما مسئله ای زمان بر است.