عوامل زیادی در تعیین شیوه تبلیغاتی برای شرکت شما نقش اساسی بازی می کند. مشتریان، موقعیت مکانی و محدوده سرویس دهی، رنج سنی مخاطبان و دسترسی به اینترنت بخشی از مهمترین فاکتورهایی هستند که در انتخاب شما اثرگذار است. در بخش اول شما را با تبلیغات بنری آشنا کردیم و گفتیم که این شیوه از تبلیغات اینترنتی چه مزایای برجسته ای دارد. در دومین بخش، شما را با شبکه های اجتماعی و تاثیر آن بر روند فروش و برند سازی صحبت می کنیم.
فیس بوک، توئیتر، گوگل پلاس، اینستاگرام و حتی تلگرام بخشی از شبکه های اجتماعی رایجی است که در ایران نقش اساسی بازی می کنند. بسیاری از کاربران اوقات زیادی از شبانه روز را در این شبکه ها سپری می کنند و اخبار، معرفی محصولات و محتوای سرگرم کننده خود را از طریق این سرویس ها مصرف می کنند. در عین حال با به اشتراک گذاری بخشی از زندگی خود، به موتورهای جستجوی شبکه های اجتماعی کمک می کنند تا به شکل دقیق تری اطلاعات و علاقمندی های کاربران را شناسایی کنند.
تا چند سال پیش فیس بوک رایج ترین شبکه اجتماعی در ایران بود. اما ورود شبکه هایی مثل لاین و پس از آن تلگرام، باعث شدند تا فیس بوک به سرعت به حاشیه رانده شود و در زمان کوتاهی طرفداران آن مثل یک موج خروشان در سایر شبکه های اجتماعی منتشر شوند. روندی که امروز متوقف شده و بیشتر کاربران ایرانی از تلگرام به عنوان یکی از تنها بازماندگان استفاده می کنند.
پیش از آنکه تبلیغات اینترنتی خود را در شبکه های اجتماعی آغاز کنید، بهتر است بدانید که کاربران و مخاطبان شما دقیقا چه طیفی را شامل می شوند و دلیل دقیق خود را برای شروع پروسه تبلیغات در شبکه های اجتماعی بدانید.
آیا کاربران شما بخشی از خواص جامعه هستند که شبکه ی اجتماعی بخصوصی را برای تبلیغات و انتخاب کالا و خدمات برگزیده اند؟ یا شاید مخاطبان شما به اینترنت پر سرعت دسترسی ندارد و نمی توانند به راحتی محتوای ویدئویی تماشا کنند. با شناسایی جامعه کاربری به راحتی می توانید شبکه ی اجتماعی مورد نظر خود را انتخاب کنید.
توجه داشته باشید که لازم نیست که در همه ی شبکه های اجتماعی فعالیت کنید. تمرکز خود را روی یک شبکه اجتماعی بگذارید. این موضوع سبب می شود که کاربران خود را به خوبی مدیریت کنید، نیازها و نظرات آنها را بشنوید و برای آنها وقت کافی صرف کنید. اما حضور در شبکه های اجتماعی بیشتر، زمان بیشتری می طلبد و به نیروی انسانی متخصص نیاز دارد.
در اینستاگرام، هر تصویر به اندازه هزاران کلمه ارزش دارد. برای همین بهتر است که محتوای تصویری خود را به اینستاگرام اختصاص دهید. توجه داشته باشید که کاربران علاقه ای به خواندن محتوای متنی اینستاگرام ندارند و تصاویر را به سرعت مرور می کنند. پس اگر می خواهید متنی بنویسید، سعی کنید متن خود را در قالب یک عکس آماده کنید و انتشار دهید.
این موضوع تا حدودی برخلاف رویه ی مرسوم در تلگرام است. مردم عموما از تلگرام به عنوان یک منبع خبری و یا سرگرمی استفاده می کنند. پس اگر می خواهید متن بلندی را منتشر کنید بهتر است بدانید که تلگرام گزینه مورد نظر شما نیست و بهتر است متن خود را از طریق لینکدین انتقال دهید.
لییکدین یک شبکه اجتماعی مرتبط با کسب و کار و استخدام است که مخاطبان برای معرفی مهارت های خود از آن استفاده می کنند. لینکدین به شما اجازه می دهد تا دیدگاه های خود را در خصوص مسائل مختلف در آنجا نشر دهید و یا محصولات خود را بصورت رپورتاژ آگهی تا سقف ۷۰۰ کلمه به اشتراک بگذارید. به همین دلیل لینکدین فضای بهتری برای معرفی کسب و کار و انتشار رپورتاژهای آگهی است.
از این میان، شبکه اجتماعی توئیتر باقی می ماند که به شما اجازه مانورهای تبلیغاتی نمی دهد و تنها می توانید ۱۵۴ کاراکتر از کلمات را در قالب یک پست منتشر کنید. برای همین بهتر است اخبار یک کنفرانس و یا یک رویداد آنی را میان طرفداران خود به اشتراک بگذارید.
با در نظر گرفتن همه ی نقاط قوت و ضعف شبکه ی اجتماعی مورد نظر خود، قادر خواهید بود که بهترین محتوا، و البته گیراترین آنها را به اشتراک بگذارید و مخاطبان خود را در جریان همه ی تحولاتی که در شرکت شما در حال انجام است قرار دهید.
تهیه شده در ادنگاه