شاید زمانی رپورتاژ های خبری تنها برای معرفی کسب و کارهای تازه تاسیس، و یا تغییرات مدیریتی در سطح کلان یک شرکت به رشته تحریر در می آمدند. اما امروزه و با گذر از دوره ی روزنامه ها و خبرگزاری های سنتی، بخش مهمی از رپورتاژ آگهی تولیدی در جهت افزایش فروش، بهبود سئو و برندسازی در پهنه وب انجام می شود. با ادنگاه همراه باشید تا با ساز و کار این شیوه از تبلیغات اینترنتی آشنا شوید.
امروزه رپورتاژ آگهی به یکی از ترفندهای مهم سئو کارها تبدیل شده است. مدیران دیجیتال مارکتینگ امروزه به استفاده از ترفندهای مرسوم اهمیت زیادی می دهند و یکی از این ترفند ها استفاده از رپورتاژ آگهی است. اما رپورتاژ ها چطور می توانند به بهبود سئو کمک کنند و چگونه یک رپورتاژ خبری می تواند باعث برندسازی شود.
بهتر است پیش از هر چیز تعریف خود را در مورد برندسازی به کمک رپورتاژ آگهی اصلاح کنیم. شما به کمک رپورتاژ آگهی قادر هستید تا در یک متن با حداکثر ۵۰۰ کلمه، داستان برند خود را نه در قالب یک آگهی بازرگانی، بلکه به عنوان یک تجربه در سبک زندگی معرفی کنید. اگر بخواهید فواید کسب و کار خود را در یک رپورتاژ توضیح دهید، بهتر است از آن در قالب یک اتفاق و یا یک برخورد صحبت کنید، نه بصورت مستقیم و واضح. طرح کردن نیازها در یک رپورتاژ از زبان مصرف کننده بیان می شود و همین موضوع به مدیران دیجیتال مارکتینگ کمک می کند تا کسب و کار خود را دقیقا به همان صورتی به نمایش بگذارند که مایلند از منظر مشتری دیده شود.
در واقع بهترین شیوه ای که می توان برای برندسازی در نظر گرفت، قراردادن محصول و خدمات در زاویه ای موازی با زندگی مشتری است. به این معنی که مخاطبان برند و کسب و کار شما بیش از هر چیز از محصولی که تولید می کنید و یا خدماتی که ارائه می دهید به عنوان یک نیاز روزمره (و یا حداقل یک حس مشترک نسبت به این نیاز در جهت بهبود زندگی و افزایش رفاه) یاد می کنند.
اما مسئله ی دیگری که امروزه مدیران دیجیتال مارکتینگ را به تکاپو واداشته، اهمیت رپورتاژ آگهی در بهبود سئو است. موضوعی که نه تنها به افزایش مخاطبان ارگانیک یک اکوسیستم کمک می کند، بلکه باعث بالارفتن رتبه یک سایت در صفحه نتایج گوگل (یا سایر موتورهای جستجو) می شود. در واقع تیم تولید رپورتاژ بر اساس نیاز تیم مارکتینگ کلید واژه هایی را مشخص می کند تا براساس آن کلید واژه ها (معمولا ۳ تا ۶ کلید واژه)، بک لینک های معتبری از ناشر رپورتاژ به سایت اصلی متصل شود. از آنجایی که این بک لینک ها از یک سایت معتبر دریافت شده، موتور جستجوی گوگل در زمان ایندکس کردن مطلب، امتیاز بالایی به صفحات مورد ارجاع می دهد.
اما مواردی هست که در زمان نگارش یک رپورتاژ آگهی باید مد نظر داشت. در روزهای آینده و در یک مطلب مفصل، به هریک از این موارد به صورت کلی می پردازیم، اما مهمترین موارد بصورت خلاصه به شرح زیر است:
۱- انتخاب کلید واژه مناسب
در نظر گرفتن این موضوع که کسب و کار شما با چه صفات و ویژگی هایی معرفی می شود، به شما در تعیین کلیدواژه ها کمک می کند.
۲- انتخاب مضمون مناسب در نوشتن محتوا
حتما رقبای خود را در نگارش محتوا در نظر بگیرد. در نظر داشتن کیفیت محصولات و خدمات آنها، وجه تمایز شما و تاثیری که این وجه تمایز بر روی زندگی مشتریانتان می گذارد بخشی از مهمترین نکاتی است که می توانید در نگارش رپورتاژ آگهی در نظر بگیرید.
۳- وب سایت مناسبی برای انتشار رپورتاژ انتخاب کنید
یکی از مهمترین ویژگی هایی که در انتخاب رپورتاژ مدنظر است، محل انتشار آن است. بهتر است ناشر خود را با توجه به مخاطبان و مشتریان خود انتخاب کنید. این موضوع علاوه بر هدفمندی در انتخاب مشتریان، باعث می شود تا آنچه نوشته اید توسط تعداد بیشتر خوانده شود.
۴- از کلیدواژه ها در جای مناسب استفاده کنید
اگر کلیدواژه های خود را انتخاب کرده اید، بهتر است از آنها در جای درست استفاده کنید. بُلد کردن برخی از کلیدواژه ها، قراردادن آنها در تیتر و هدر، و تکرار آنها به تعداد درست در متن برخی از این سیاست هاست.
با در نظر گرفتن این موارد می توانید رپورتاژ دقیقی بنویسید و بهترین نتیجه را از آن کسب کنید.